Teknoloji

3500 dolarlık Samsung Odyssey Ark kavisli oyuncu monitörü yurt dışında satışta

samsung odyssey ark
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, piyasadaki ilk 55 inç 1000R kavisli oyun ekranı olan Odyssey Ark ile birlikte pazar lideri konumunda bulunan Odyssey serisine yepyeni bir tasarıma sahip ürün eklemiş oldu. Samsung Odyssey Ark oyuncu monitörü 165Hz gibi muazzam bir yenileme hızına, 1ms tepki süresine (GtG), tamamen yeni bir kokpit moduna ve yenilikçi bir kontrolör olan Ark Dial’a sahiptir. Sarmalayıcı niteliği takdirde oyun dünyasına en üst düzeyde açılan bir pencere sunuyor.

55 inçlik ekran duyularınızı dört bir yandan sararak adrenalinle dolu bir deneyim sağlıyor. 1000R’lik kavisiyle, maksimum konsantrasyon için görüş alanınızı sarıyor. Kokpit Modunda, ekranı eğmek ve döndürmek için HAS’ı (Yüksekliği Ayarlanabilir Stand) kullanabilirsiniz. Odyssey Ark, yoğun şekilde yerleştirilmiş LED’leri son derece hassas bir şekilde kontrol eden Samsung Quantum Matrix Teknolojisini kullanıyor.

14 bit işleme ve gelişmiş bir aydınlatma yönetimi teknolojisi ile oyuncular, 16.384 siyah seviyesi dahil olmak üzere karanlık ve parlak sahneleri algılar. Samsung’un Matte Display ve Sound Dome Teknolojisi gibi unsurları, Samsung Odyssey Ark’ın sinema deneyimini geliştirir. Matte Display, parlamayı ve yansımayı azaltarak dikkat dağıtıcı unsurları en aza indiriyor.

samsung odyssey ark

Odyssey Ark, surround ses deneyimini geliştirmek için bir AI Sound Booster ve Dolby Atmos’a sahip. 60W 2.2.2 kanal ve herhangi bir oyun ekranının veya soundbar’ın en düşük seviyedeki 45Hz temel frekansıyla, dört köşedeki hoparlörden ve iki merkezi woofer’dan gelen ses gerçek ve doludur.

Samsung Odyssey Ark ekran özellikleri

Monitör, ekran hassasiyetini en üst düzeye çıkarmak ve oyunculara hızlı hareket eden ortamlarda avantaj sağlamak için AMD FreeSync Premium Pro ile geliyor. 165 Hz yenileme hızı, 4K (3.840 x 2.160) çözünürlük ve 1 ms yanıt süresi (GtG) gibi başlıca özellikleri de var. Yani, Odyssey Ark güçlü oyun performansı sunuyor. Üstelik Samsung Gaming Hub da mevcut.

Samsung Gaming Hub yurt dışınaki oyuncuların Xbox, Nvidia GeForce NOW, Google Stadia, Utomik ve Amazon Luna’dan oyun bulup oynayabileceği bir oyun keşif portalıdır. Game Bar ise, oyuncuların oyun durumlarını görmelerini ve oyundan çıkmadan ayarları yapmalarını sağlayan kullanışlı bir araçtır. FPS, HDR ve VRR’yi ölçmekten ekran oranını, tepki süresini ve Oyun Resmi modunu değiştirmeye kadar Game Bar, kontrolü kullanıcıya veriyor. Ark Dial, güneş paneli ve USB Type-C bağlantı noktasına sahip olduğu için şarj edilebilir pile ihtiyaç duymaz.

55 inç ekranlı Samsung Odyssey Ark 4K UHD Oyun Monitörü 3499.99 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışa sunuldu. Bu monitörün yakında Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.

Türkiye’de satışta olan Samsung oyun monitörleri (Samsung Online Mağaza)

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
Fiyatlar yayın tarihinde alınan fiyatlardır, daha sonra değişiklik gösterebilir veya ürün satıştan kaldırılabilir.
İLGİLİ HABERLER