Teknoloji

Samsung, ikinci nesil Ark monitörüne DisplayPort ve daha fazla Multi View seçeneği ekliyor

samsung odyssey ark

Samsung’un en yeni dev ekran ürünü 55 inçlik Odyssey Ark monitörü, yurt dışında 2.999,99 dolar fiyat etiketiyle satın alınabilir hâle geldi. Samsung, pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu monitörün önceki modele göre önemli iyileştirmeler içerdiğini belirtti. Odyssey Ark’ın bu ikinci versiyonu, 4K Mini LED ekran ve 165Hz yenileme hızı özellikleriyle dikkat çekiyor ve birden fazla monitör kurulumunu tek bir dev ekranla değiştirme amacını taşıyor.

55 inçlik Odyssey Ark 2. Nesil (G97NC) olarak adlandırılan bu ürün, kağıt üzerinde ilk Ark modelinin iki ana eksikliğini gideriyor. İlk olarak, video girişi sayısı dört olarak aynı kalsa da, HDMI portlarından biri DisplayPort bağlantısına dönüştürülmüş.

Belki de daha önemlisi, Samsung, monitörün iyileştirilmiş Multi View özelliği sayesinde bu dört girişin video akışını eş zamanlı olarak gösterebileceğini belirtiyor. Önceki model, ekranı dörde bölebiliyor ancak aynı anda sadece bir HDMI girişi gösterebiliyordu, bu da diğer üçü için dahili uygulamalara ve hizmetlere bağımlı kılıyordu. Dolayısıyla artık, ekranın bir tarafında PS5 ile oyun oynarken diğer tarafında PC’nizi kullanabilirsiniz. Aynı anda birden fazla girişi kullanma desteği, Netflix gibi dahili uygulamaların Multi View’ı desteklememesi durumunda sorunları aşmada da yardımcı olacaktır, çünkü teorik olarak artık bunlara harici bir HDMI akış adaptörü aracılığıyla erişebileceksiniz.

samsung odyssey ark

Bunlara ek olarak Odyssey Ark 2. Nesil, birden fazla PC’yi tek bir fare ve klavye ile kontrol etmenizi sağlayan dahili bir KVM anahtarı içeriyor. Samsung, her bilgisayarın kendi USB yukarı akım kablosu aracılığıyla bağlanması gerektiğini ve bunların ayrıca satıldığını belirtiyor. Monitör, Dolby Atmos desteği ile dört köşe hoparlör ve iki woofer içeriyor.

Diğer yandan, monitörün özellikleri genel olarak geçen yılın modeli ile aynı çizgide. “Kokpit Modu” adı verilen bir özellik, monitörü dikey kullanmanıza ve aynı anda üç ekranı göstermenize olanak tanıyor. Ayrıca “Ark Dial” adı verilen bir uzaktan kumanda ile birlikte geliyor. Bu ürün, daha çok bir monitör olsa da, bir dizi akıllı TV tarzı uygulamayı da içeriyor. Bunlar arasında Xbox ve Nvidia’nın bulut oyun hizmetleri ile Amazon Prime ve Netflix gibi akış hizmetleri bulunuyor.

Samsung, monitörü şu anda ABD’de satışa sunmuş olsa da, yakın zamanda Türkiye’ye de geleceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER