Manşetler

Samsung’un 4K video kayıt yetenekli, stil sahibi kompakt makinesi NX500 tanıtıldı

samsung-nx500-050215-7

Samsung’un geçen yılın ikinci yarısında çıkardığı NX1, 28 megapiksel sensörü, 4K video kayıt yeteneği ve akıllı özellikleriyle dikkatleri üstüne toplamayı başarmıştı. Samsung bu makinenin yanına NX500’ü ekledi.

NX500’ün teknik özellikleri NX1’den çok farklı sayılmaz. Aynı APS-C sensör, döndürülebilir AMOLED ekrana, 51200’e kadar çıkan ISO aralığına; Wi-Fi, NFC ve Bluetooth gibi zengin bağlantı özelliklerine sahip olan Samsung NX500’ün içinde yeni DRIMeV görüntüleme işlemcisi bulunuyor. Samsung’un söylediğine göre bu yeni işlemci selefinden daha hızlı, sonuç olarak her açıdan daha iyi fotoğraflar sunuyor.

Yeni yonga sayesinde daha iyi renk üretimi, gürültü azaltımı ve doğal olarak daha iyi görüntü kalitesi sağlanıyor. Çekilen görüntülerin kalitesi dışında, yuvarlak hatlara sahip NX500, NX1’e göre daha çekici görünüyor. Daha ergonomik şekle ve boyutlara sahip olan bu makine Fujifilm’in çıkardığı ürünlerde görebileceğimiz bir tarza sahip.

Kahverengi, siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak NX500, Mart 2015 ortalarında piyasaya sunulacak. Makinenin yurt dışı satış fiyatı 799 dolar olarak belirlendi. Kamerayla birlikte 16-50 mm f/3.5-5.6 power-zoom, optik görüntü sabitlemeli lens de veriliyor.

NX500’ün ilerleyen aylarda Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER