Teknoloji

Samsung NX3000 ile göz kırparak “selfie” çekebilirsiniz

Samsung kompakt sistem kameralarına son eklentiyi NX3000 ile yaptı. Yeni model retro tasarımıyla dikkat çekerken arkasındaki 3 inç ekran yukarı kaldırılabilir olmasıyla dikkat çekiyor. Bu yapı ve Wink Shot modunun birleşimi sayesinde kullanıcılar sadece bir göz kırpma hareketiyle deklanşörü harekete geçirme ve kendi fotoğraflarını çekme imkanına kavuşuyorlar.

samsung-nx3000-080514-11

20.3 megapiksel APS-C boyutlu CMOS sensör ve Samsung’un NX yuva sistemini içeren bu makine çeşitli NX serisi lensleri destekliyor. Bununla birlikte kamera da 16-50mm power zoom lensle birlikte sunuluyor.

Samsung’un bu akıllı kamerası çeşitli bağlantı desteklerini de bünyesinde barındırıyor, bunların arasında Wi-Fi ve NFC de yer alıyor. Bu sayede kullanıcılar çekimlerini hızlı bir şekilde paylaşabilirken akıllı telefonlarını da kullanarak makineyi uzaktan kumanda elde etme şansını elde ediyorlar.

Bir kompakt sistem kameradan beklenen tüm özellikler 117.4 x 65.9 x 39.0 mm. boyutlu ve 230 gr. ağırlıklı (sadece) gövdede sunuluyor.

NX3000 barındırdığı hot shoe yuvası sayesinde çeşitli aksesuarların bağlanmasını sağlıyor. Ayrıca aralarında çeşitli temel çekim modları arasında geçiş yapmayı sağlayan mod kadranının da bulunduğu birçok kontrolü de içeriyor. Bunlara ek olarak çeşitli akıllı özellikler de mevcut.

NX2000’den farklı olarak NX3000’ün retro tasarımı daha gelenekçi kontrollere de geri dönüş anlamına geliyor. Kameranın arkasında daha fazla tuş dikkat çekiyor, bu da temel ayarları ve özellikleri kontrol etmek için tuşları kullanmayı seven fotoğrafçıları fazlasıyla memnun edecektir.

Samsung NX3000’in siyah, beyaz ve kahverengi renk seçenekleriyle ve suni deri içeren gövdesiyle haziran ayı ortalarından itibaren piyasaya giriş yapmaya başlayacak. Fiyat için şu noktada bir bilgi verilmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER