Manşetler

Samsung NX300 Ön İnceleme

Samsung’un CES 2013’ün hemen öncesinde duyurusunu yaptığı dijital fotoğraf makinesi NX300’ü Dubai’de düzenlenen Samsung Forum 2013’te deneyimleme fırsatı bulduk. Değiştirilebilir lensli ve aynasız makine aynı zamanda gelişmiş paylaşım işlevleriyle dikkat çekiyor. Kompakt tasarımıyla dikkat çeken bu makine Samsung’un sunduğu farklı lens seçenekleriyle kullanılabiliyor. Bunların arasında yer alan 45 mm. 2D/3D lensle kullanoldığında NX300 üç boyutlu fotoğraf çekimi ve video kaydı da gerçekleştirebiliyor.

samsung-nx300-on-inceleme-00002

Samsung NX300’ün ön bölümünü ve süsleyen deri kaplama cihaza ayrı bir hava katıyor, aynı zamanda tutuşu kolaylaştırıyor. Öte yandan arkada da yine öndekiyle aynı malzemeden yapılmış ve baş parmağa destek olan bir parça bulunuyor. Bunun dışında arka bölümün çoğunu 3.31 inç’lik dokunmatik AMOLED ekran kaplıyor. Menteşeli yapıya sahip olan bu ekran sayesinde NX300 ile daha farklı açılardan çekimler gerçekleştirilebilir. Ekranın dokunmatik oluşu menüde gezinmeyi ve çeşitli ayarları yapmayı kolaylaştırıyor. Yine de, ekranın hemen sağında yer alan fiziksel kontrollerin ayrı bir kullanışlılığı olduğunu kabul etmek gerek. ISO, otomatik odaklama, çekim modu, pozlama gibi ayarlar bu fiziksel kontroller sayesinde daha hızlı ve pratik şekilde gerçekleştiriliyor. Öte yandan ön izleme ve silme butonları da unutulmamış.

Samsung NX300’de 20.3 megapiksel APS-C Hibrit AF sistemi bulunuyor. Otomatik odak modunda saniyede 8.6 kare hızında çekim yapabilen bu makine aynı zamanda saniyenin 6 binde biri oranında hızda çalışan süper hızlı deklanşörü de barındırıyor. Gerçekten NX300 hem odaklama hem de çekim işlemini saliseler içinde gerçekleştiriyor. Bu da en önemli anları kaçırmayacak olmanız anlamına geliyor. NX300 saniyede 60 kare hızında Full HD video kaydına da izin veriyor.

samsung-nx300-on-inceleme-00006

Samsung NX300 ile çekilen fotoğrafları makinenin tepesinde yer alan Direct Link tuşuna basarak anında paylaşabilirsiniz. Tuşa bastığınızda ekranda çıkan yönergeleri takip edin, Samsung’un AutoShare uygulamasının yüklü olduğu akıllı telefon ve tableti NX300 tarafından sunulan erişim noktasına bağladıktan sonra AutoShare uygulamasında bu makinenin eşlenmiş olduğunu göreceksiniz. Eşleme işlemi tamamlandıktan sonra Samsung NX300 ile çektiğiniz fotoğrafın anında akıllı telefon veya tablete aktarıldığını göreceksiniz.

NX300, Güney Koreli şirketin aynasız fotoğraf makineleri sınıfında iddialı olduğunun bir göstergesi. Hızlı çekim, aralarında 3D lensin de bulunduğu farklı lens seçenekleri gibi özelliklere bir de akıllı paylaşım seçenekleri eklendiğinde ortaya tercih edilebilir bir ürün çıkıyor. Samsung NX300’e ait birkaç fotoğrafı ve ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: Samsung NX300
[nggallery id=1188]

Video: Samsung NX300 Ön İnceleme

İLGİLİ HABERLER