Teknoloji

Samsung NX300 aynasız fotoğraf makinesini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung son zamanlarda genellikle akıllı telefon veya televizyonlarıyla ön plana çıkıyor, ancak şirketin fotoğraf makineleri tarafında da iddialı seçenekleri olduğunu söylemek gerek. Güney Koreli şirket onlara bir yenisini daha eledi. NX300 aynasız fotoğraf makinesi şirketin söylediğine göre tüm makineler içinde en hızlı otomatik odak sistemini barındırıyor. 20.3 megapiksel APS-C sensöre sahip olan bu makine aynasız modellerin yeni gözdesi olarak nitelendiriliyor.

NX210 modelinin yerini alan NX300’de 3.31 inç’lik AMOLED dokunmatik ekran yer alıyor. Saniyede 60 kare hızında 1080p video çekimi yapabilen bu makine aynı zamanda saniyede 8.6 çekimlik patlama moduna da sahip. 100-25600 ISO aralığı ve saniyenin 6 binde biri oranında maksimum deklanşör hızı da bu makinenin diğer nitelikleri arasında.

Samsunng NX300’de dahili çift bant Wi-Fi desteği bulunuyor. iOS ve Android uygulamaları sayesinde akıllı telefon kullanıcılarına makineye Wi-Fi üzerinden bağlanma fırsatı veren NX300 çekilen fotoğrafları ve videoları internete hızlı bir şekilde yüklemeye de izin veriyor. Ayrıca kullanıcılar akıllı telefonun ekranını vizör gibi kullanıp çekim işlemi sırasında makineye hiç müdahale etmeme şansına sahip.

Samsung NX300’ün 20-50mm lens ve Adobe Lightroom kopyası içeren paketinin yurt dışı satış fiyatı 750 dolar olarak belirlendi. 2D/3D lens içinse 600 dolarlık yurt dışı satış fiyatı belirlendi. Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan ürün mart ayında piyasaya çıkacak.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER