Teknoloji

Samsung NX200 ile çekilmiş örnek fotoğraflar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un IFA 2011’de tanıttığı dijital fotoğraf makinesi NX200, GeekBeat sitesi tarafından kapsamlı bir incelemeden geçirilmiş. Site editörlerinden John Pozadzides bu cihaz ile örnek niteliğinde fotoğraf ve videolar çekme fırsatı bulmuş. 20.3 megapiksel gibi devasa bir çözünürlük desteğine sahip olan, değiştirilebilir lensli bu makine birçok işlevi 11.7 x 6.2 x 3.6 cm’lik küçük gövdesine sığdırmayı başarıyor.

Çok yönlü bir cihaz olarak nitelendirilen bu makinenin arkasında 3 inç’lik AMOLED ekran yer alıyor. Sensör temizliği için hipersonik toz giderme moduna sahip olan bu cihaz ile 18-100mm, 16mm, 60mm veya 85mm’lik odak uzunluklarına sahip lensler de kullanılabiliyor.

GeekBeat editörü bu makineyi “çikolata testi” adını verdiği özel bir test yöntemini kullanarak başka bir makineyle, 50 mm 1.4 Sigma lens takılı Canon 1D Mark IV ile karşılaştırmış.  Samsung NX200’de ise bu test esnasında 60 mm 1.4 lens takılıymış. Birinci kameranın yurtdışı fiyatı 5000$, ikinci kameranın fiyatı ise 1000$ civarında. Öte yandan cihazla farklı ortam koşulları altında çekilmiş birçok fotoğraf da aşağıdaki galeride yer alıyor. Fotoğraflara göz atmanızı tavsiye ederiz.

İlgili – GeekBeat

İLGİLİ HABERLER