Teknoloji

Samsung NX1’in özellikleri sızdı: 4K video kaydı, 28 megapiksel sensör

samsung-nx-sizinti-020914

Samsung önümüzdeki haftalarda Photokina kapsamında düzenleyeceği basın etkinliğinde yeni kompakt sistem kamerasını görücüye çıkaracağının işaretini vermişti. Samsung NX1 adını taşıması beklenen kameranın tanıtılacağı etkinliğin davetiyelerini göndermeye başlayan şirket, kameranın bazı unsurlarını belirsiz de olsa davetiyeye yerleştirmeyi ihmal etmemiş.

15 Eylülde gerçekleştirilecek etkinliğe kısa bir süre kala, Photo Rumors sitesi Samsung NX1’e ait olduğu iddia edilen bir özellik listesini yayınladı. Listeye bakıldığında son derece heyecan verici özelliklerin kullanıcıları beklediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Aynasız kamerada 28 megapiksel APS-C CMOS ISOCELL sensör bulunacağı ve bu sensöre görüntü sinyal işlemcisinin eşlik edeceği öne sürülürken, 154 cross type sensörü, gelişmiş melez oto fokus sistemi ve ikinci nesil faz tespit kabiliyetli oto fokus kameranın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

ISO aralığı 100’den 51200’e kadar uzanan Samsung NX1’in arkasında 3 inç’lik döndürülebilir, dokunmatik AMOLED ekran bulunacak. Televizyonlarında 4K çözünürlük sunan Samsung, içerik anlamında besleme yapmak için kameralarına da 4K çekim özelliği getiriyor. NX1’in 3840 x 2160 piksel, yani 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabileceği söyleniyor. Samsung’un yeni kamerası 60 fps’de Full HD görüntü kaydı da yapabilecek.

Samsung NX1 suya ve toza dayanıklı bir kasaya sahip olacak, aynı zamanda Wi-Fi ve NFC bağlantı seçeneklerini de barındıracak. Kasasında magnezyum kullanılan Samsung NX1 ile hava koşullarından etkilenmeden çekim yapmak da mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER