Teknoloji

Samsung Notebook Odyssey ile oyun PC’lerine asılıyor

samsung notebook odyssey
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung söz konusu oyun bilgisayarları olduğunda akla gelen ilk şirket değildir. Ancak CES 2019’da şirket, Notebook Odyssey adını verdiği yeni bilgisayarını sergiliyor. Bu, şimdiye kadar çıkarılmış en güçlü Samsung oyun bilgisayarı olarak nitelendiriliyor. Aynı zamanda bu ürün, şirketin oyun PC’lerini daha da ciddiye aldığını gösteriyor.

Aslında Samsung ilk kez oyun bilgisayarlarının üretimine girişmiyor. Şirketin Odyssey serisi bir süredir ortalıkta mevcut. Ancak yeni Notebook Odyssey serisi işi daha da ileri götürüyor. Bu ürün sahip olduğu nitelikler sayesinde Asus, Dell ve hatta Razer gibi üreticilerin ürünleriyle bile rekabet edebilecek noktaya geliyor.

Özelliklere bakacak olursak, Samsung Nvidia’nın yeni duyurduğu, dizüstü bilgisayarlara özel en üst sınıf RTX 2080 GPU’yu barındırıyor. 8. nesil altı çekirdekli Intel Core i7 işlemci, 16 GB RAM de diğer özellikler arasında bulunuyor.

15.6 inç, 1080p, 144 Hz yenileme hızlı ekranın kullanıldığı cihazda 256 GB NVMe SSD sürücü ve 1 TB HDD de mevcut. Sabit disk, daha fazla depolama alanı için kullanıcılar tarafından değiştirilebiliyor. USB-C portu da var. Ayrıca üç adet USB-A portu ve HDMI jakı da var.

Samsung, yeni bir tasarım da sunuyor. Ortaya yerleştirilmiş kısa menteşenin biraz garip durduğunu söylemek gerekiyor. Yine de Samsung, oyun bilgisayarı ve profesyonel bilgisayar arasında bir tasarım çizgisi tutturmuşa benziyor.

Samsung Notebook Odyssey bu yılın ilk aylarından itibaren satışta olacak. Fiyat ve net çıkış tarihi henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER