Teknoloji

Samsung Notebook 9 Pen Galaxy Note esintisini dizüstüne taşıyor

samsung notebook 9 penSamsung’un “Nautilus” kod adıyla anılan, güçlü bir Chrome OS tableti üzerinde çalıştığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Güney Koreli şirket, bu dedikodular soğumadan Nautilus’a oldukça benzer başka bir cihazı görücüye çıkarttı. Samsung Notebook 9 Pen, CES 2018’de tanıtıldı.

Ekranının döndürülebilmesi sayesinde farklı formatlarda kullanılabilen Notebook 9 Pen, dizüstü bilgisayar ve tablet deneyimini bir arada sunuyor. S Pen’in varlığıyla akıllara Samsung’un Galaxy Note serisini getiren cihaz, kalemin de varlığıyla birlikte biraz daha güçlü bir “mobil kimlik” kazanıyor.

Notebook 9 Pen, ilk bakışta tasarım konusunda kullanıcıların üzerinde bir etki bırakmıyor. Güney Koreli şirket, tasarımda şıklıktan ziyade hafiflik ve kolay taşınabilirlik üzerine odaklanmış gibi görünüyor. Hafif ama dayanıklı magnezyum alaşımlı kasa, tartıda sadece 998 gram çekiyor. Maksimum kalınlığının 1.6 cm. civarında olması da cihazın kolay taşınabilir yönünü biraz daha kuvvetlendiriyor.

Notebook 9 Pen, ekran boyutu konusunda potansiyel kullanıcıların önüne iki farklı seçenek çıkarıyor. Cihazla ilgilenenler 13.3 veya 15 inç ekranlardan birini seçebiliyor. 15 inç versiyonda maksimum 400 nit, 13.2 inç versiyonda ise maksimum 350 nit parlaklık vadediliyor. Bu değerler, Notebook 9 Pen’in açık alanlarda kullanımı konusunda pek ümit vermiyor.

Cihazın kalbinde sekizinci nesil Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik edecek bellek ve dahili depolama alanı seçenekleri ise 16 GB RAM ve 512 GB SSD’ye kadar uzanıyor. Pil ömrü konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ancak 13.3 inçlik modelde 39 Wh, 15 inçlik modelde 75 Wh kapasiteli pil bulunduğu biliniyor.

Notebook 9 Pen’in asıl dikkat çeken özelliği ise, isminden de anlaşılacağı üzere, S Pen oluyor. Galaxy Note serisinin alametifarikası olan kalem, cihazın alt kısmındaki özel yuvasında muhafaza edilebiliyor. Oldukça ince olan ve üzerinde bir tuş barındıran kalem, “Air Command” menüsü sayesinde belli işlevleri hızlı biçimde yerine getirebilmeyi sağlıyor.

Samsung Notebook 9 Pen yılın ilk çeyreğinde satışa sunulacak

Samsung Notebook 9 Pen bir adet USB-C girişi, bir adet HDMI çıkışı, bir adet USB 3.0 girişi ve microSD kart yuvası barındırıyor. 2018’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak dizüstü bilgisayarın başlangıç fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER