Teknoloji

Samsung’dan Note 10 lansmanı öncesinde 12 GB LPDDR5 RAM duyurusu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung birkaç ay kadar önce aralarında 12 GB RAM’li Galaxy S10+’ın da bulunduğu çeşitli Galaxy S10 seçeneklerini piyasaya sunmuştu. Tabii ki, bu 12 GB RAM’li versiyonun Türkiye’de resmi satışını görmedik. Belki kısmet, Galaxy Note 10’un 12 GB RAM’li versiyonu ülkemizde satışa sunulur.

Bu arada Samsung 12 GB RAM’li telefonları üretmenin yanı sıra, bunları diğer cihaz üreticilerine de tedarik ediyor. Şirket, dünyanın ilk 12 Gb LPDDR5 RAM modülünün seri üretimine başladığını duyurdu. Bu modül yeni 12 GB RAM paketlerini destekleyecek.

Duyuru tam da Samsung’un yeni Galaxy Note 10 modellerini tanıtmaya hazırlandığı zamanda geldi. Samsung’un gelecek amiral gemisi telefonu Note 10, 7 Ağustos tarihinde tanıtılacak. 23 Ağustos’tan itibaren de piyasaya çıkacağı söyleniyor.

samsung 12 gb lpdrr5 ram

12 GB RAM modülünün tam da Note 10’un çıkışına yakın zamanda üretime girmesi, bu bileşenin Note 10’da da yer alacağı ihtimallerini akıllara getiriyor. Ne var ki, Güney Koreli şirket konuyla ilgili olarak hazırladığı basın bülteninde yakında tanıtılacak amiral gemisi telefonundan bahsetmiyor.

Basın bültenine göre, 12 Gb LPDDR5 hem 12 GB hem de 6 GB RAM seçeneklerinde kullanılacak. Bu ilginç, çünkü LPDDR5 diğer akıllı telefonlarda kullanılan LPDDR4X standardına göre dikkate değer hız artışı sunuyor. Dahası, yeni bellek seleflerinden daha yüksek enerji verimliliğine sahip.

Saniyede 5.500 megabit (Mb / s) veri hızında 12 Gb LPDDR5, günümüzün gelişmiş akıllı telefonlarında bulunan önceki nesil mobil belleğe (LPDDR4X, 4266Mb / s) göre yaklaşık 1.3 kat daha hızlı. 12GB’lık bir pakette yapıldığında, LPDDR5 yalnızca bir saniyede 44GB’lık veri veya yaklaşık 12 full-HD (3.7GB boyutunda) filmi aktarabilir. Yeni yonga, aynı zamanda, çok yüksek seviyede bir hızda çalışırken bile istikrarlı performans sağlayan gelişmiş saat, eğitim ve düşük güç özelliğine sahip yeni bir devre tasarımını entegre ederek selefinden yüzde 30 daha az güç kullanıyor.

Samsung’un gelecek yıl 16 Gb LPDDR5 bellek geliştirme çalışmalarına başlamayı planladığını basın bülteninden anlıyoruz. Ancak kötü bir haber verelim: Yakında çıkacak Snapdragon 855+ işlemcinin ABD ve Çin’de çıkacak Note 10 serisi telefonlarda yer almasını bekliyoruz. Bu yonga setin LPDDR5 RAM desteğine sahip olmadığı düşünülüyor. Aynı zamanda en son Exynos işlemci de bu desteğe sahip değil.

Her ne kadar üretime başlanması Note 10’un duyurusuna yakın zamanda olsa da, bu ultra hızlı RAM seçeneğini Note 10’da görmek için hevese kapılmamak en iyisi olacaktır.

İLGİLİ HABERLER