Teknoloji

Samsung Nexus Prime’ın varlığı Samsung hukuk ekibi tarafından doğrulandı

Samsung’un hukuk ekibi istemeyerek de olsa, şirketin Nexus Prime olarak anılan gelecek nesil Google telefonu üzerinde çalıştığını doğruladı. Nexus Prime’ın Android Ice Cream Sandwich ile çalışacak ilk akıllı telefon olacağına dair dedikodular geçtiğimiz haziran ayında ortaya çıkmıştı. Samsung hukuk ekibi çıkacak olan bir başka dedikoduyu bastırmak amacıyla Nexus Prime ile ilgili bir ihtarname yayınladı, ancak ne var ki bu telefonun varlığını da istemeden açık etti.

Söz konusu ihtarname mektubu önümüzdeki aylarda çıkması beklenen Nexus Prime’ın bellenimini elinde bulunduran ve onu yayınlama ihtimali bulunan kişilere bir uyarı niteliği taşıyor. Mektupta “Nexus Prime bellenimi Samsung ve/veya partnerlerinin, tedarikçilerinin ve iş ortaklarının özel malıdır.” deniyor. Böylelikle Nexus Prime’ın varlığı bizzat Samsung içinden doğrulanmış oluyor.

Her ne kadar Nexus Prime ile ilgili detaylar şu an için kısıtlı olsa da, bu telefonun 4.5 inç Super AMOLED ekran, 1.5 GHz Texas Instruments OMAP 4460 çift çekirdekli işlemci ve muhtemelen 4G LTE bağlantı desteği barındırması bekleniyor.

İlgili – Geek.com

İLGİLİ HABERLER