Teknoloji

Samsung NewNet ile iMessage benzeri bir servis oluşturabilir

samsung tsmc

samsung newnetSamsung için bu hafta satın almalar nedeniyle oldukça hareketli geçiyor. 8 milyar dolar karşılığında ses ve otomobil sistemleri üreticisi Harman’ı satın alan Güney Koreli elektronik devi, mesajlaşma çözümleri geliştiren NewNet isimli şirketi de bünyesine kattığını duyurdu. Samsung NewNet için kasasından çıkan rakamı şimdilik açıklamadı.

NewNet, Harman kadar çekici ve tanınan bir şirket değil. Harman markalı ses ve bağlantı sistemleri, tüm dünyada 30 milyon otomobilde bulunuyor. Ancak NewNet de Samsung’un hizmet yapbozundaki önemli bir boşluğu doldurma potansiyeli taşıyor.

Harman, Samsung’a giderek büyüyen araç içi bilgi ve eğlence sistemleri pazarında Google Android Auto ve Apple CarPlay gibi servislere rakip olma fırsatını veriyor. NewNet ise Samsung’a önemi her geçen gün artan başka bir pazar olan mesajlaşma konusunda elini kuvvetlendirme imkanı verebilir. Samsung NewNet sayesinde Apple iMessage’a, Google Duo’ya ve WhatsApp ile Facebook Messenger gibi servislerin karşısına da bir rakip çıkarabilir. Samsung, daha önce ChatOn ile mesajlaşma pazarında şansını denemiş, ancak aradığını bulamamıştı. ChatOn, neredeyse iki yıl önce kapılarını kapatmıştı.

Merkezi Kanada’da bulunan NewNet, RCS altyapısı ve servisleri üzerine uzmanlaşan bir şirket. Bu da NewNet’e yüksek kaliteli sesli arama, grup sohbeti, görüntülü arama, dosya paylaşımı, vb. hizmetleri verme imkanı sağlıyor. Şirket, aynı zamanda farklı cihaz ve operatörleri kullananların iMessage’a benzer biçimde mesajlaşmasını mümkün kılıyor.

Samsung NewNet ile ilgili planları konusunda ipucu vermedi

Samsung NewNet ile ilgili planları hakkında şu an için kamuoyuna bilgi vermedi. NewNet’in Samsung bünyesinde bağımsız bir yapı olarak varlığını sürdürmesi muhtemel görünüyor. Güney Koreli elektronik devinin kasasından NewNet için çıkan paranın ise Harman’a ödenen 8 milyar doların bir hayli altında olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER