Teknoloji

Samsung yeni yapay zekâ projesini CES 2020’de tanıtacak

samsung neon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2019’un son birkaç haftasında Neon olarak anılan yeni bir ürün için heyecanı artırmaya başlamıştı. Bunun adına özel bir Twitter hesabı oluşturan şirket, “yapay insan projesi” olarak tanımladığı Neon için bazı şifreli ipuçları vermişti.

Samsung’dan şimdiye kadar Neon’a dair pek fazla somut detay paylaşılmış değil. Ancak Twitter’da paylaşılan geri sayım sayacında geri sayımın CES 2020’de sona ereceği görülüyor.

Samsung, Neon’un mevcut yapay zekâ asistanı Bixby ile bir bağlantısının olmadığını açıkça belirtmişti. Neon’un daha önce görülmeyen bir şey olduğu da Samsung’un dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor. Samsung Teknoloji & İleri Araştırma Laboratuvarı (STAR Labs) tarafından hazırlanan bir proje olan Neon’a dair işaretler, etkileyici ve füturistik bir projenin yolda olduğunu gösteriyor.

Neon’la ilgili patentleri araştıran LetsGoDigital sitesi, bazı ilginç noktaları da gözler önüne serdi. Haberde Samsung Research America’nın dört farklı markanın ticari hakları için başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu markalar NEON, NEON Artificial Human (Yapay İnsan), Neon.Life ve Core R3 olarak sıralanıyor.

Samsung Neon için uzun bir tanım listesine sahip

Bu patentlerden birinde Neon’u tanımlamak için şu ifadeler kullanılıyor: “Sanal karakterleri oluşturmakta, görüntülemekte, düzenlemekte, işlevsiz hâle getirmekte, yayınlamakta ve dışarı aktarmakta kullanılabilecek indirilebilir ve kaydedilebilir yazılım; sanal karakterleri geliştirmekte kullanılabilecek indirilebilir ve kaydedilebilir yazılım; filmlerde, televizyonda ve eğlence amacıyla kullanılabilecek karakterleri oluşturabilecek indirilebilir ve kaydedilebilir yazılım; gerçekçi görünen sanal karakterlerin bir internet platformu üzerinden oluşturulup dağıtılmasında kullanılabilecek bilgisayar programları; insanların bilgisayar üzerinde modellendirilmiş versiyonunun tasarımı ve geliştirilmesi.”

Ticari marka başvurusunda yer alan ifadeler, Samsung Neon ile kullanıcıların kendilerinin sanal bir versiyonunu oluşturabileceğini gösteriyor. Ortaya çıkacak sonucun Samsung’un mevcut AR Emoji’lerinin ileri versiyonundan daha fazlası olması bekleniyor. Bu beklentinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini görmek için CES 2020’yi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER