Teknoloji

Samsung müşteri algısında iPhone’u geçmeyi başardı

Nokia’nın iPhone’un popülaritesini kaybetmekte olduğuna yönelik görüşleri doğru olabilir, ancak ilgi odağına Finlandiyalı şirketin Lumia cihazları yerine Samsung’un Android cihazları yerleşmiş gibi görünüyor. YouGov adlı bir istatistik şirketi tarafından yapılan müşteri algı araştırmasına göre Samsung, Apple’ın akıllı telefonunu geçip müşterilerin kafasında daha fazla algı yaratmayı başarmış.

ABD’ye odaklandığı görülen araştırmada bu sonuçların çıkmasında Samsung’un doğrudan Apple’ı hedef alan reklamlarının rolü olabilir. Samsung ABD’de piyasaya sürdüğü Samsung Galaxy S II akıllı telefonlarının tanıtımı için Apple’ın iPhone’u için sırada bekleyen kalabalıkları hedef alan bire reklam hazırlamıştı. YouGov’un araştırması ilk reklam yayınlandıktan itibaren iPhone’a yönelik müşteri algısında düşüş başlamış.

YouGov’un puanları -100 ile 100 arasında değişiyor. -100 negatif algıda en yüksek noktayı, +100 ise pozitif algıda en yüksek noktayı temsil ediyor. Samsung 26 puan ile Apple’ın bir puan önünde lider konumda bulunuyor. Ancak ilginç bir nokta var. YouGov, iPhone ve Samsung’un yukarı veya aşağı yöndeki algı hareketinde öncülüğü 50 yaşın üzerindeki yetişkinler yapıyor.

İlgili – YouGov

İLGİLİ HABERLER