Eğlence

Samsung Movie Maker için Android P’nin çıkışıyla birlikte yolun sonu gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung movie makerSamsung Movie Maker uygulamasını uzun süredir akıllı telefonlarında ön yüklü olarak sunuyor. Şirket böylelikle kullanıcılarına çektikleri videolarda temel düzenleme işlemlerini yapmaları için ekstra bir imkan sağlıyor. Ancak kullanıcıların yakında Movie Maker’a veda etmesi gerekiyor.

Movie Maker’ın en son sürümünü yükleyen kullanıcıların karşısına Android P’nin çıkışının ardından uygulamanın sonlandırılacağını belirten bir ibare çıkıyor. Android P’nin yaz sonunda yayınlanması bekleniyor. Samsung’un Android P dağıtımına başlamasının ise çok daha uzun bir zaman alması bekleniyor. Ancak Samsung şimdiden kullanıcılarına Movie Maker’daki projelerin silineceği uyarısını yapıyor.

Samsung’un video düzenleme uygulamasından neden vazgeçtiği şu an için belirsizliğini koruyor. Kararın Movie Maker yeterince popüler olmadığı için alınmış olabileceği akıllara gelen ilk ihtimal oluyor. Ancak Samsung veya Google’ın Android P ile Movie Maker’ın yerini alabilecek başka bir çözüm de sunabileceği belirtiliyor. Uyumluluk sorunlarının da Samsung’un kararında etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Güney Koreli şirket, daha önce Android’in yerleşik olarak sunduğu uygulamaların benzerlerini sunduğu gerekçesiyle eleştirilmişti. Ancak Samsung Movie Maker uygulaması için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Android’in video düzenleme aracının basitliğini göz önüne alınca Movie Maker’ın Samsung cihazlarındaki önemi biraz daha artıyor. Yine de, Güney Koreli şirketin ilgi eksikliğinden dolayı böyle bir karar almış olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER