Teknoloji

Samsung mobil cihazlar için ekran üretimini 2011’de 3 milyondan 30 milyona çıkaracak

Samsung’un yeni bir üretim tesisi açmayı planladığına dair dedikodular 2009’un sonundan beri ortalıkta dolaşıyordu. Nihayet bu konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama geldi. Samsung Mobile Display’in Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Woo-Jong, Down Jones Newswire’a gönderdiği bir e-posta mesajında 2011 yılında açılması beklenen yeni fabrikanın halihazırda 3 milyon olan ekran üretimini aylık üretimi 30 milyona çıkaracağını vurguladı.

AMOLED ekranlarda yaşanan sıkıntı büyük üreticilerden HTC’yi bir hayli vurmuş durumda. Müşterilerden gelen yoğun talebi karşılamakta zorlanan bu şirketin tek sıkıntısı üretim süreci değil, şirket hammaddenin eksikliğiyle de boğuşuyor. Samsung Mobile Display yeni fabrikanın üretim rakamlarını arttıracağını, diğer şirketlerin de bu beklenen ekranlardan yeteri kadar nasipleneceğini belirtiyor.

Woo-Jong sıkıntının başka şirketleri değil Samsung’u da fazlasıyla etkilediğini, ekranlara gelen yüksek talep nedeniyle Samsung’un kendi mobil cihazlarını üretmekte zorlandığına dikkat çekti. Eğer Samsung’un mobil ekran fabrikası beklendiği gibi gelecek sene faaliyete geçecek olursa, 2011’in cihazlar ve onların üreticileri için iyi bir yıl olacağını söyleyebiliriz.

İlgili – OLED-Display

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER