Teknoloji

Samsung mobil birimine yeni başkan

galaxy note 6

samsung-galaxy-note-5-inceleme-00026

Samsung Electronics’in eş CEO’su ve mobil birim şefi JK Shin, akıllı telefon işlerinin yönetimini bırakıyor. Her ne kadar Shin tüm mobil birimin teknik olarak sorumlusu olarak kalmaya devam edecek olsa da, başkanlık rolünü Dongjin Koh’a bırakıyor. Koh günlük operasyonların yönetimini gerçekleştirecek. Shin ise yeni iş fırsatlarına ve uzun vadeli stratejiye yoğunlaşacak.

Koh mobil araştırma-geliştirme biriminin başındaydı ve söylentilere göre şirketin Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 gibi en son telefonlarının geliştirilmesinde önemli rol oynadı. Her iki telefon da olumlu eleştiriler aldı ve Güney Koreli şirketin üst sınıf akıllı telefonlarında yaşanan yaklaşım değişikliğinin simgesi oldu. Ancak bunların içinde sadece amiral gemisi Galaxy S6, Samsung’un bu yılın başlarındaki bilançosunda marjinal derecede etkisi oldu.

Samsung’un mobil biriminin kârlılığı son birkaç yıldır düşüş gösteriyor, ancak geride kalan çeyrekte şirket hafif bir kâr artışı kaydetmeyi başarmıştı. Koh’un görevini açıklamak kolay, ancak bunu gerçekleştirmesi o kadar kolay olmayacaktır. Samsung Mobile dört bir yandan kuşatıldığı rakiplere karşı kendisini savunmak zorunda.

Apple’ın üst sınıf akıllı telefon pazarındaki hakimiyeti giderek artıyor. Özellikle daha büyük ekranlı iPhone’ları çıkmasının bu yönde olumlu etkisi oldu. Ayrıca Çinli Xiaomi ve benzerlerinin çıkardığı telefonlar da rekabeti daha da ateşliyor. Samsung’un ihtiyacı olan ürünlerinde önemli derecede farklılıklar yaratmak. Güney Koreli şirket de bunu en iyi şekilde gerçekleştirecek kişinin Koh olduğunu düşünüyor olmalı.

İLGİLİ HABERLER