Teknoloji

Samsung mobil alanda satın alacak şirket bakıyor

Samsung’un mobil işlerinden sorumlu başkanı J.K.Shin Wall Street Journal’a verdiği röportajda Güney Koreli şirketin Apple’ın iPhone’uyla rekabet etmek amacıyla ülke dışından yazılım mühendislerini işe aldığını ortaya çıkardı. Kendi donanımını kendisi üreten Samsung mobil alanda önemli satın almalar yapmak için de fırsat kolluyor. Shin, teknoloji endüstrisinin çok hızlı büyüdüğünü ve her şeyi kendi çatısı altında yapmaya çalışmanın çok külfetli olduğunu dile getirdi.

Shin, Hindistan’dan gelen ve yazılım alanında yetenekli birçok çalışanı bünyeleri altında bulundurduklarını söylerken, araştırma ve geliştirme yetenekleri arasında iyi bir üne sahip olan küçük şirketleri satın alabileceklerini de kaydetti. Shin, gözüne kestirdikleri şirketler hakkında herhangi bir bilgi vermezken, RIM’in bunlar arasında yer almadığını belirtmekten de geri durmadı. Bu arada Google’ın Motorola Mobility’yi satın almasının arama devinin gözünde Samsung’un biraz kenara itilmiş olduğu şeklinde bir hava yarattığı düşünülse de, şirketin satış ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Younghee Lee, Güney Koreli şirketin Android ile birlikte çalışmaya devam edeceği, çünkü şu anda Android’in en popüler platform olduğunu kaydetti.

Shin, Samsung’un en yeni akıllı telefonu Galaxy S III‘ü şirketin yazılıma yönelik yenilenen ilgisinin bir örneği olarak gösterdi. Telefon Google’ın Android işletim sistemiyle çalışıyor olsa da, Shin Samsung mühendislerinin yeni yazılımlar oluşturma ve Galaxy S III’te tanıtılan yüz algılama ve göz takip yetenekleri gibi eşsiz özellikleri mümkün kılma başarısına vurgu yaptı.

İlgili – WSJ

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER