Teknoloji

Samsung’dan yeni video servisi: Milk Video

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samsung bundan yaklaşık sekiz ay önce Milk adını taşıyan çevrim içi müzik servisini faaliyete sokmuştu. Şirket şimdi de Milk’in görüntülü versiyonu olarak tanımlanabilecek Milk Video’yu hayata geçirdi. İlk etapta sadece ABD’den erişilebilecek olan Milk Video ile Samsung, YouTube ve Vimeo gibi servislere rakip olsa da, bu servislere kıyasla daha farklı noktalar barındırıyor.

Galaxy serisindeki bazı telefonlarda ücretsiz olarak sunulan uygulamadaki içeriklerin büyük kısmı Vevo, Funny or Die, CollegeHumor, The Onion gibi içerik ortaklarından geliyor. Samsung tarafından düzenlenen videolar yine şirketin belirlediği teknoloji, komedi ve müzik gibi kategorilerin altında gösteriliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde kendi beğendikleri veya arkadaşlarının beğendiği videolardan oluşan bir akış da oluşturabiliyor. Markaların, grupların veya kullanıcıların takibe alınması işe sosyal bir boyut kazandırırken, favori videoların Facebook veya Twitter üzerinde paylaşılabilmesi de bu sosyalliğin dozunu artırıyor.

Galaxy S III ve üstü, Galaxy Note 3 ve üstü, Galaxy S III mini ve üstü ile Galaxy Mega serisindeki cihazlara yüklenebilen uygulama Google Play Store üzerinden indirilebiliyor. Milk Videos’un ABD dışındaki ülkelerde ne zaman faaliyete geçeceği ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER