ManşetlerTeknoloji

Samsung, şeffaf MicroLED ekran teknolojisini CES’te tanıttı

samsung şeffaf micro led ekran

Dünyanın lider teknoloji fuarlarından biri olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), her yıl olduğu gibi bu sene de sürprizlerle dolu. Tüketici elektroniğinde yeniliği temsil eden bu etkinlikte, Samsung, ilgi çekici bir yeniliği duyurdu: Şeffaf MicroLED ekran teknolojisi.

Samsung’un tanıtımına sahne olan ve şirket tarihinde bir ilk olan şeffaf MicroLED ekranlar, henüz piyasaya sürülme tarihi veya fiyatı konusunda kesin bir bilgi verilmeden sergilendi. Ancak teknoloji tutkunlarını heyecanlandıran bu yeni ekranlar, farklı tasarıma sahip üç ayrı demo birim şeklinde gösterildi. Şeffaf ekranların ikisi, panelin arkasında yer alan nesnelerin dikkati dağıtmasını engelleyen renkli camla üretildi. Diğer bir ekran ise, normal bir cam kadar şeffaf görünümüyle ve çerçevesiz tasarımıyla öne çıktı.

Engadget’tan Sam Rutherford’un fotoğrafındaki gibi, Samsung’un şeffaf micro OLED ekranları birebir deneyimlendiğinde üstün bir teknoloji vaat ediyor. İçerikler neredeyse havada süzülüyor gibi bir hologram etkisi yaratarak, sergilenen tüm demo birimlerin sadece bir santimetre kalınlığında olması izleyicilere adeta bir ekran illüzyonu sunuyor. Ayrıca, microLED’lerin yüksek piksel yoğunluğu sayesinde görüntülerin keskinliği de oldukça dikkat çekici.

Samsung’un şeffaf MicroLED ekranlarına ilişkin bir temsilcinin belirttiğine göre, bu ekranlar, yüksek parlaklık seviyeleri sayesinde, şeffaf OLED panellere kıyasla, dış ortam ışığından daha az etkileniyor.

Samsung MicroLED ekranların gelecek vaadi

Bunun yanı sıra, Samsung’un mevcut şeffaf olmayan MicroLED televizyonlarının 110 inç modeli için 150.000 dolarlık bir etiket taşıması, bu yeni şeffaf ekranların yakın gelecekte uygun bir fiyat seviyesine gelmesinin bir hayli zaman alacağının bir göstergesi sayılabilir.

Samsung şimdilik sadece EDM ile dolu tek bir dikey video yayınlamış durumda, umuyoruz ki bu video sergiledikleri teknoloji hakkında bir fikir verebilir. Ancak bu yeni nesil MicroLED teknolojisi karşımıza çıkmaya başladığında, mevcut televizyon deneyimimizin tamamen değişebileceği konusunda heyecan verici sinyaller veriyor. Görünen o ki, Samsung bu teknolojiyi sadece bir demo ile sınırlı tutmayıp, gelecek yıllarda tüketici elektroniği sektörüne yeni bir soluk getirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER