Teknoloji

Samsung Micro LED serisi ile görüntü kalitesi ve tasarımda yeni dönem

samsung micro led

Samsung, CES 2021 öncesinde Quantum Mini LED teknolojili Nano QLED TV modellerinin yanı sıra Micro LED serisinin duyurusunu da gerçekleştirdi. Şirket Micro LED’in 2021’de evlere geleceğini kaydetti. Yeni Micro LED serisiyle birlikte, Samsung Micro LED’i ilk kez geleneksel bir TV form faktörü haline getirerek, ultra geniş, yeni nesil bir ekranda nefes kesen deneyimleri kullanıcılarına sunuyor.

Yıl sonuna kadar 110 inç, 99 inç ve daha küçük boyutlarda satışa sunulacak olan yeni Micro LED serisi mikrometrelerle ölçülen boyutlarda LED ışıkları kullanarak, geleneksel ekranlardaki arka ışığı ve renk filtrelerini ortadan kaldırıyor. Kendi kendini aydınlatan ekran, çarpıcı gerçekliğe sahip renkler ve parlaklık sağlarken 24 milyon adet tekil olarak kontrol edilen LED ışık kullanıyor. Yüzde 99’un üzerinde ekran-gövde oranına sahip Monolith Tasarım sayesinde, izleyeceğiniz tek şey de nefes kesen görüntü kalitesi olacak.

Samsung, Micro LED serisinin dev ekranlarından daha çok faydalanabilmeniz için Akıllı TV özelliklerini de geliştirdi. Mesela tüketiciler artık tek ekranda dört farklı içeriği aynı anda izlemek için 4Vue (Dörtlü Görünüm) özelliğini kullanabilecek. Kullanıcıların, birden fazla harici cihazı bağlayarak çoklu oyun müsabakalarını aynı anda takip etmeleri ya da oynadıkları video oyunlarını yayınlamaları ve bunları müthiş bir kalitede ve boyutta yapabilmeleri artık mümkün olacak.

Son olarak, yeni Micro LED’in dinamik ses deneyimi de en az görselliği kadar sürükleyici. Majestic Sound özelliği sayesinde 5.1 kanal sesi harici hoparlöre gerek kalmadan verilebiliyor ve odanızı şaşaalı bir sinema salonuna dönüştürüyor.

İLGİLİ HABERLER