Samsung’un yılın üçüncü çeyreğinde katlanabilir bir akıllı telefonu görücüye çıkarabileceğine dair haberler son zamanlarda sıklıkla dillendiriliyor. Güney Koreli şirketin ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yaptığı bir başvuru da bu ihtimali biraz daha kuvvetlendiriyor. Samsung menteşeli esnek ekran patenti için başvuruda bulundu.
Daha önce katlanabilir veya esnek ekranlar için başka patentler de alan şirketin söz konusu patent için başvuruyu 9 Haziran 2015’te yaptığı görülüyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy Z TriFold 2 için daha geniş satış planı hazırlıyor

Samsung ve Broadcom yapay zeka çipleri için 200 milyar dolarlık anlaşma yaptı

Samsung One UI 9’da 13 yanlış şifre verileri silebilir

Samsung Galaxy S27 serisinde Sony sensöre geri dönebilir

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Gemini Nano 4 ile geliyor
Samsung’un dışında LG’nin de yılın üçüncü çeyreğinde katlanabilir bir akıllı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. Güney Koreli şirketlerin katlanabilir telefonlarına dair detaylar şu an için sınırlı olsa da, bazı dedikodular şimdiden etrafta dolaşıyor.
Samsung menteşeli esnek ekran patentini dışa katlanan iki ekran sunmak için kullanabilir
Samsung’un telefonunda dışa doğru katlanan iki ekranın bulunacağı ve böylelikle akıllı telefonu bir tür tablet gibi kullanmanın da mümkün olacağı söyleniyor. LG’nin cihazındaki ekranların ise içe doğru katlanacağı konuşuluyor. LG de geçtiğimiz ay kendi katlanabilir telefonu için bir patent almıştı.

Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.



Samsung menteşeli esnek ekran patentini dışa katlanan iki ekran sunmak için kullanabilir