Manşetler

Samsung Forum 2013 yeni ürünlerle kapılarını açtı

Samsung’un Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi altındaki bulunan ülkelerin katılımıyla düzenlenen Samsung Forum 2013 geçen iki yılın aksine bu yıl Dubai’de düzenleniyor. Biz de Teknoblog olarak bu etkinliği yerinden takip ediyoruz. Etkinlikte Güney Koreli şirketin tüketici elektroniğindeki vizyonunu gözler önüne seren yeni ürünler ve hizmetler tanıtıldı. Samsung’un özellikle geçtiğimiz ay düzenlenen CES 2013’te görücüye çıkardığı yeni ürünleri de burada ilk kez görme fırsatı elde ettik.

samsung-forum-2013-acilis-180213

Etkinliğin açılış konuşmasında konuşan Samsung Electronics Orta Doğu ve Kuzey Afrika Başkanı Kyung-tae Bae “Orta Doğu ve Kuzey Afrika?daki tüketicilerimizi ve hayat tarzlarını yakından biliyor olmamız sayesinde, bölgede muazzam bir büyüme gördük. 2012?de satışlarda %65?lik bir büyüme yaratmayı başardık ve tüketici elektroniğindeki liderliğimizi sürdürdük. Amacımız bu yıl, bu başarıyı daha da büyütmek olacak? dedi. Bae sözlerini şöyle sürdürdü: ?TV deneyimini yeniden tanımlayan Smart TV?lerden, hiper bağlantılı fotoğraf makinelerine, akıllı beyaz eşyalardan, çok yönlü PC?lere kadar uzanan yeni ürün gamımız, bu yıl tüketicilere duyduğumuz bağlılığı en iyi şekilde yansıtıyor. Ürünlerimiz tüketicilerin beklentilerini karşılamanın çok ötesinde; onları bugüne kadar hayal bile etmedikleri ölçüde memnun edecek.” diye konuştu.

Etkinlikte Samsung’un televizyon, beyaz eşya, ağa bağlı fotoğraf makineleri, PC ve yazıcı alanında sunduğu yenilikler sergileniyor. Biz de sergi alanında yaptığımız gezintide Samsung’un buraya getirdiği yeni ürünleri deneyimleme fırsatı bulduk. Bunları en kısa zamanda hazırlayacağımız ön inceleme yazıları ve videolarla paylaşacağız.

BASIN BÜLTENİ

Samsung, MENA Forum 2013’te Herkesi “Olasılıklar Dünyasının” Kapılarını Açmaya Davet Ediyor

Samsung’un inovasyon anlayışı, yeni devasa UHD TV, Premium F8000 LED TV,  gelişmiş buzdolabı ve yeni Eco BubbleTM çamaşır makinesi, NX300 fotoğraf makinesi  3D 45mm F1.8 lens ve Dizüstü bilgisayar 7 Serisi Chronos ile gözler önüne serildi.  

Dubai, 18 Şubat 2013 – Dijital medya ve dijital yakınsama teknolojilerinde bir dünya lideri olan Samsung Electronics, 18-21 Şubat tarihleri arasında, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine yönelik gerçekleştirdiği Forum etkinliğinde, tüketici elektroniğindeki vizyonunu gözler önüne seren yeni ürünler ve hizmetlerini tanıttı.  

Samsung Electronics Orta Doğu ve Kuzey Afrika Başkanı Kyung-tae Bae “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki tüketicilerimizi ve hayat tarzlarını yakından biliyor olmamız sayesinde, bölgede muazzam bir büyüme gördük. 2012’de satışlarda %65’lik bir büyüme yaratmayı başardık ve tüketici elektroniğindeki liderliğimizi sürdürdük. Amacımız bu yıl, bu başarıyı daha da büyütmek olacak” dedi. Bae sözlerini şöyle sürdürdü: “TV deneyimini yeniden tanımlayan Smart TV’lerden, hiper bağlantılı fotoğraf makinelerine, akıllı beyaz eşyalardan, çok yönlü PC’lere kadar uzanan yeni ürün gamımız, bu yıl  tüketicilere duyduğumuz bağlılığı en iyi şekilde yansıtıyor. Ürünlerimiz tüketicilerin beklentilerini karşılamanın çok ötesinde; onları bugüne kadar hayal bile etmedikleri ölçüde memnun edecek.”

Samsung, tüketicilerine vermiş olduğu sözü; televizyon, beyaz eşya, bağlantılı fotoğraf makineleri, PC’ler ve yazıcılarında sunduğu inovasyon ile ortaya koyuyor. Bu sayede Samsung, neredeyse bütün yeni ürünleri ile, ürün kategorilerini nasıl yeniden tanımladığını ve içerikle ilgili aralıksız buluşları, “sezgisel kontrol” özelliği ve kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimleriyle tüketici elektroniğini nasıl canlandırdığını gösteriyor.

TV teknolojisi ve tasarımında yeni kurallar belirleniyor

2012 yılında TV pazarı da dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği tüm kategorilerde lider olan Samsung, tüm bölgedeki TV pazarında adet bazında satışlarda %18 artış sağlarken; gelirde de %18 büyüme elde etti.

Bu başarıyı takiben, Samsung bu yıl “ev eğlencesi” pazarında yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.
 
Samsung liderliğinin getirdiği sorumlulukla, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki tüketicilerine Premium TV segmentinde, dört çekirdek işlemcili ilk Samsung televizyonu olan, öncü ürünü F8000 LED TV’yi tanıttı. Boyutları 75 inçe varan F8000 LED TV, ultra ince profil, çeyrek inç kenar inceliği ve televizyona sanki havada süzülüyormuş izlenimi veren kavisli ayağa sahip.
 
Samsung aynı zamanda ilk 85 inç Ultra High Definition TV (UHD TV) olan 85S9000’i de kullanıcılarına tanıttı. 85S9000’in göz alıcı, “Zamanın Ötesinde Galeri” tasarımı TV işçiliğinde standartları yeniden belirliyor, çerçevesi ürüne havada süzülüyormuş gibi bir görünüm veriyor ve 85 inç ekran ile klasik minimalizm 85S9000’de bir araya geliyor.  
 
UHD TV 85S9000, benzersiz görüntü detayı ve netlik sağlayarak Full HD görüntüde dört kat daha fazla çözünürlük sunuyor. HD ve Full HD içeriği UHD çözünürlüğe otomatik olarak dönüştüren ölçeklendirme motoru sayesinde, görüntüleme deneyiminde tamamen yeni bir dünya vaat ediyor. 85S9000 aynı zamanda Samsung’u, düşük bant aralığında bile video kalitesini iki kat arttıran, yeni yüksek kompresyonlu video codec HEVC desteği sunan ilk TV markası yapıyor.

Bunun yanı sıra Samsung, OLED TV’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi için hazır olduğunu da açıkladı. İlk olarak geçen yıl ABD’de pazara sunulan OLED TV, inanılmaz görüntü kalitesi ve işlem hızı sunuyor ve iki kişinin aynı anda, aynı tam ekranda, iki farklı programı izlemesini sağlayan Samsung MultiView teknolojisini destekliyor.

En iyi ev keyfini sunan TV ve Ses Sistemleri

Samsung’un 2013 Smart TV’leri; arama, navigasyon ve içerik buluşlarıyla yepyeni bir dünya vaat ediyor.  Samsung yeni “Smart Hub”ını tamamen yeniden tasarlayarak; daha sade, net ve daha sezgisel bir televizyon deneyimi ve keşfi sağlayan dinamik menü panelleri ile, izleyicilerin içeriğini akıllıca organize ediyor. Üç panel; Uygulamalar, Fotoğraf-Video ve Müzikler, Sosyal Medya Hesaplarının Kullanımını içeriyor.

Samsung’un mobil liderliğinden gelen tecrübesi ile yaratılan yeni Smart Hub navigasyon deneyimi, Samsung’un akıllı telefon ve tabletlerini anımsatıyor. Ayrıca bu özellik ile, Samsung’un üst düzey hareket kontrol yetenekleri geliştirilerek, Smart Hub’ın üç panelindeki navigasyonu daha rahat ve eğlenceli kılınıyor.

Samsung’un “bağlantı” teknolojisindeki liderliği sayesinde gelişmiş TV kullanım deneyimi, akılı telefonlar ve tabletlere kadar genişletildi. İzleyiciler içeriği tabletlerinde arayabilir ve programlayabilir, içeriği uzaktan görüntüleyebilir veya Smart TV içeriğini tablet üzerinden görüntüleyerek ev içerisinde serbestçe dolaşabilirler.

Bunun yanı sıra Samsung, 2013 Gelişim Kiti’ni tanıtarak, geçtiğimiz yıl vermiş olduğu, TV’nin “gelecekteki evrimini” sunma sözünü de yerine getiriyor. Gelişim Kiti basitçe Samsung Smart TV’ye takılarak, kullanıcıların dört çekirdek CPU gücü ve yenilenen Smart Hub’ı içeren en son teknoloji Samsung Smart TV güncellemelerine hemen erişmelerini sağlıyor.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerine özel olarak, Samsung ve içerik ortağı OSN, tüketicilere Samsung akıllı  telefonlar ve fotoğraf makineleri gibi çeşitli cihazlarla, istedikleri zaman ve istedikleri yerde online TV izlemelerine olanak sağlayan, ?OSN Play’ isimli yeni bir platformun lansmanını yaptılar. OSN Play çok yakında Samsung Smart TV’lerde de kullanılabilir olacak.
 
Samsung, ekran alanındaki üstünlüğüyle eşleşecek ses kalitesini sunmak amacıyla, HT-F9750W ve HW-F751’in de tanıtımını yaptı.
 
Samsung’un 7.1 kanal ev sinema sistemi HT-F9750W, 2013 Smart TV’sine mükemmel bir şekilde eşlik ediyor. Sistem eşsiz ses kalitesi ve olağanüstü izleme deneyimi için 1.330 watt ses sistemi içeriyor. Ayrıca HT-F9750W yalın ve doğal bir ses yaratmak için Samsung’un Gallium Nitride hoparlör ve vakum tüp amplifikatörü ile güçlendirildi. Dahası, HD içeriği Samsung’un 4K Ölçek İşlemcisi sayesinde UHD görüntü kalitesine yükseltilebilir.
 
Samsung’un ilk AirTrack’i olma özelliğine sahip HW-F571,  Bluetooth üzerinden TV ile bağlantı yapabilen veya akıllı telefon ve tabletler için kablosuz hoparlör gibi ikiye katlanabilen bir ses çubuğudur. Dünyada bir ilk olan Vakum tüp teknolojisinin AirTrack içerisine entegrasyonu, hiçbir bozulma olmadan daha sıcak ve daha kapsayıcı bir ses sağlıyor. Ürünün gümüş, ince metal dizaynlı ayrıştırıcısı ve kablosuz “subwooferlar”ı, herhangi bir Samsung Smart TV’nin premium tasarımını tamamlayıcı özelliktedir.

Geleceğin dijital cihazları

Tüketicinin ihtiyaçlarını  en iyi şekilde anlayan Samsung, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgeleri için geliştirdiği yeni dijital ev eşyaları ile yeni bakış açıları sunuyor.

Yeni Samsung buzdolabı’nda (3050TMF) dayanıklılığın ön planda olduğu bir tasarım yaratıldı. Samsung’un Digital Inverter Kompresörü ile güçlendirilen bu yeni buzdolabı, enerji tasarrufu sağlayan beş farklı hız seviyesi arasındaki küçük ayarlamaları, otomatik olarak gerçekleştirip soğutma taleplerine hemen cevap vermekte.

Bu kompresör uzun ömürlülüğünün güvencesi olarak 10 yıl garantiyle desteklenmiştir.

Samsung’un yeni buzdolabı, 5 litre depolama alanı sağlayan “Çok Amaçlı Saklama Sepeti”, sebze ve meyvelerin mükemmel şekilde saklanmasına uygun nemliliği sağlamak için, hava sirkülasyonunu kontrol eden MoistFreshZone teknolojisi gibi özelliklerle maksimum kontrol ve efektif alan kullanımı da sunuyor.

Yıkama teknolojisinde, Samsung’un yeni Eco BubbleTM çamaşır makinesi (F500 ) hava, su ve deterjan karışımıyla oluşan köpükler için özel geliştirilmiş Eco Bubble teknolojisini kullanıyor. Sonuç; kumaşa daha hızlı nüfuz edebilme, soğuk su kullanımında dahi güçlü temizleme performansı ve enerji tasarrufunun sağlanması?

Anı yakalamak

Samsung SMART Fotoğraf Makineleri vizyonuna paralel, sunduğu en yeni ve en güçlü fotoğraf makinesi teknolojileriyle, dijital görüntüleme sektörünün ezberini bozuyor, kurallarını belirliyor. NX serisinin en yeni üyesi NX300; en fonksiyonel ve en basite indirgenmiş Wi-Fi paylaşımıyla; Hibrid Otomatik Odaklama ve 3D fotoğraf ve video çekim seçeneklerini harmanlıyor. NX300 bu seçeneklerle sıradışı bir fotoğraf kalitesi sağlıyor.

NX300, ilk 3D tek lens sistemi olan, fotoğraf ve tam 1080p HD kalitesinde video çekebilen, Samsung’un yeni NX 45mm F1.8 2D/3D lens’ine sahiptir. Bu yeni lens, 3D görüntüleme imkanlarının heyecanlı dünyasının kapılarını açıyor ve Samsung NX Serisi’ni, hem 3D fotoğrafları hem de 3D videoları destekleyen, ilk değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi serisi haline getiriyor.

Her kullanıcı için olağanüstü kalitede fotoğraf çekimi sağlayan yeni 20.3 Megapiksellik APS-C CMOS sensörü, NX300’ün üstün görüntüleme performansının kaynağını oluşturuyor. 1/6000 saniye üstün enstantene hızı ve saniyede 8.6 kare sürekli çekim hızıyla her anın muhteşem bir şekilde yakalanmasına olanak tanıyan yeni Hibrid Otomatik Odaklama (AF) sistemi, hızlı ve hassas bir faz ve kontrast algılaması sağlıyor.

Samsung’un en son geliştirdiği DRIMe IV görüntüleme motoru hız ve kalitede olağanüstü gelişmeler sunuyor, daha iyi bir renk canlandırması ve gürültü giderme fonksiyonu sağlıyor. Hem 2D hem de 3D olarak, tam 1080p Full HD kalitesi sağlamak için ?Samsung’un yeni 45mm F1.8 2D/3D lensi ile birleştirilebilir? DRIMe IV görüntüleme motoru aracılığıyla da desteklemek mümkün.

Kusursuz bir fotoğrafçılık deneyimi için, NX300’ün 84mm (3.31 inç) AMOLED ekranı, görüntüleri incelemeyi zahmetsiz hale getirirken, mutlu anların yüksek ve düşük her türlü açıdan yakalanmasını mümkün hale getiren tilt display (hareketli ekran) seçeneği ile tüketiciye sunuluyor. NX300’ün sezgisel hissini tamamlayan AMOLED ekran; dokunmatik özelliğiyle ve 5-yönlü kontrol tuşu ara yüzü ile tamamlanıyor.

Pratik Kullanım için Birleşen Tasarım ve Performans

Samsung’un Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki yeni PC serisi, harika bir tasarımı güçlü performans ile  birleştiren iki yeni cihazdan oluşuyor.

Gelişmiş 7 Serisi Chronos  ve taşınabilir 7 Serisi Ultra, hem iş hem de eğlence uygulamalarında kullanılmak üzere donatıldı.

Yeni 7 Serisi Chronos, daha ince ve hafif formuyla ve sahip olduğu dört çekirdek işlemci ile profesyonel bir performans sunmanın yanı sıra, gerçek bir masaüstü PC gibi kullanıcılara gelişmiş işlem gücü ve mevcut bellekten faydalanarak uygulamalara göz atmayı ve çalıştırmayı sağlayan, hızı %150 oranında artırabilen yeni yazılım çözümü RAMaccelerator’ü sunuyor. Sahip olduğu 10 punto çoklu dokunmatik 15.6 inç Full HD ekranı ve Windows 8 işletim sistemiyle  en iyi multimedya tecrübesini kullanıcılara sunuyor.

Stil ve gücü birleştiren Yeni 7 Serisi Chronos sadece 20.9 mm inceliğinde olmasının yanı sıra, arkadan aydınlatmalı klavyesi ve 11 saat dayanıklı bataryası ile kullanıcıya aralıksız ve daha fazla çalışma olanağı sağlıyor.

7 Serisi Ultra, ultra incelik ve hafifliğine ek olarak, bütünüyle alüminyum gövdesi ile üstün bir taşınabilirlik ve performansı bir arada sunuyor.

Sekiz saatlik pil ömrü, 13.3 inç Full HD 10 punto çoklu dokunmatik ekranı, alüminyum çerçevesi, hızlı işlem ve 256 GB SSD?ye kadar depolama için, i5 / i7 CPU’dan oluşan bu PC; en iddialı kullanıcılar tarafından bile ihtiyaç duyulan bilgi işlem gücünü sağlıyor ve 7 Chronos Serisi gibi Windows 8 ile çalışıyor.

Üstün taşınabilirlik sunan ürünlere ek olarak, pazara sunduğu 7 Serisi Touch (SC770) ile Samsung, global pazarda liderliğinin altını çiziyor. 7 Serisi Touch (SC770), Samsung’un Windows 8 için geliştirilmiş çoklu dokunmatik ekranı olma özelliği taşıyor.

10 puntoya kadar çoklu dokunmatik ekranı destekleyen 7 Serisi Touch’ı kullananlar, parmakları ile ekrandaki nesneleri sürükleyebiliyor, yön verebiliyor ya da seçebiliyor.

Samsung’un tanıttığı ATIV Smart PC serisi; ATIV Smart PC  ve  ATIV Smart PC Pro, Windows 8 OS’un çok yönlülüğünü ve Windows 7 ile uyumluluğunu kapsayan, benzersiz performansıyla mükemmel işçiliği birleştiriyor.

Biçim özelliğine gelindiğinde,  Smart PC Pro 11.9 mm inceliğe sahipken; Smart PC sadece 9.9 mm incelik sunuyor. Her iki cihaz; tüketicilerin çift çekirdekli notebook PC ve tablet PC kullanımı arasında kolayca geçiş yapmasını sağlayan ayrılabilir klavyeye sahip olmasının yanı sıra; inanılmaz derecede canlı 11.6 inç ekranı ile ön plana çıkarıyor.  

B2B Pazarını Güçlendirme

Samsung  B2B pazarındaki yeniliklerin, online eğitim ya da akıllı eğitim alanında yarattığı değişikliklere dikkat çekiyor.

Dünya genelinde akıllı eğitime hükümetler çok daha fazla ilgi gösteriyor ve bu alana yatırım yapıyor. Samsung, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde bu yatırımların yerini bulmasına, akıllı eğitim deneyimini okullara getirerek katkıda bulunuyor.

Samsung, Note PC’ler, e-tahtalar ve mobil çözümler gibi kullanımı kolay, üç boyutlu teknolojilerle dört ülkede beş görsel sınıf kuruyor olacak. Üstelik 6 bin online ders kitabından fazlası da, açık kaynak içerik platformu aracılığıyla ulaşılabilir olacak.

Eğitimin ötesinde Samsung, IDG araştırma liderleri ile gerçekleştirdiği IT yöneticilerinin ve tüketicilerinin, “kendi cihazını getir (Bring Your Own Device – BYOD)” iş prensibine karşı görüşlerinin ve davranışlarının incelendiği çalışmanın sonuçlarını da açıkladı.

Bu araştırmada, bilişim uzmanlarının çok büyük çoğunluğunun, BYOD programlarının önümüzdeki iki yıl içinde iş ortamında standart olacağına inandığı ve tüketicilerin, mobil cihazların beş yıl içerisinde iş için, ana bilgi işlem cihazı olmasını bekledikleri sonucu açıklandı.

BYOD programlarının başarısının; donanım ve yazılım tedarikçilerinin, bilişim uzmanlarının güvenlik kaygılarını gidermelerine bağlı olduğunun farkında olan Samsung, güvenli kullanım sunan mobil cihazları bulmaları için, şirketlere yardımı dokunacak güvenlik standartlarından oluşan Girişim İçin Samsung (Samsung For Enterprise ? SaFE)’i tanıttı. SaFE araçları, gelişmiş veri özellikleri ve cihaz bazlı onaylama gibi faydaları sağlamakta.

SaFE, Samsung’un B2B pazarına sadakat ve sorumluluğunu temsil ediyor. Güvenlik standartları, uygulamalar, cihaz şifreleme, VPNs ve mobil cihaz yönetim çözümlerinin kapsamlı bir sistemi olan SaFE’in gelişimi ile Samsung, mobil cihaz yönetimini kolaylaştırırken Android platformunun parçalanması endişesini de ortadan kaldırıyor.

 

İLGİLİ HABERLER