Teknoloji

Opera Max yola “Samsung Max” olarak devam ediyor

samsung maxSamsung, Opera’nın “Opera Max” adını taşıyan gizlilik ve veri tasarrufu uygulamasını kendi kanatları altına aldı. Uygulama bundan böyle varlığını Samsung Max adıyla sürdürecek. Samsung’dan yapılan açıklamada, yeni Max’ın eski versiyonuna kıyasla daha gelişmiş bir tasarım ve kullanıcı deneyimi sunacağını belirtti. Kullanıcıların veri tüketimini izlemesine ve gizliliklerini kontrol etmesine yönelik iki adet kilit Veri Tasarrufu özelliği barındıran uygulama, internete güvenli biçimde erişimi de mümkün kılıyor.

Yeni uygulamanın odak noktasında Hindistan bulunuyor. Samsung’un “Hindistan için yap” programına dahil edilen uygulama, şirketin ülkeye uygun ve yararlı donanım ile yazılım ulaştırma çabalarının bir parçası olma özelliğini taşıyor.

Kullanıcıların telefonunu tarayan uygulama, en çok hangi uygulamaların veri tükettiğini tespit ediyor. Uygulama ve internet tarayıcılarındaki resimleri, videoları, müzik dosyalarını ve web sayfalarını otomatik olarak sıkıştıran Max, böylelikle kotaların aşılmamasına yardımcı oluyor.

Uygulama genellikle herkese açık kablosuz ağlar üzerinde çalışanlara da işlerine yarayabilecek gizlilik özellikleri sunuyor. Kullanıcılar açık, güvenilir olmayan veya bilinmeyen bağlantı noktalarıyla olan iletişimlerini tek dokunuşla şifreleyebiliyor. Takipçi engelleme ve DNS maskeleme de uygulamada yer alan araçlar arasında bulunuyor.

Samsung Max, şirketin Hindistan, Arjantin, Brezilya, Endonezya, Meksika, Nijerya, Güney Afrika, Tayland ve Vietnam’da sattığı Galaxy A ve Galaxy J serisi telefonlarda ön yüklü olarak gelecek. Diğer Samsung marka cihazların sahipleri ise uygulamaya Google Play veya Galaxy App Store üzerinden erişebiliyor.

İLGİLİ HABERLER