Teknoloji

Samsung M8 ile akıllı monitör serisine yeni bir üye

samsung smart monitor m8

Samsung, 4K 32 inç M8 ile akıllı monitör serisine yeni bir ürün ekliyor. Şu anda satışta olan modeller gibi, Samsung M8 monitör de de normal monitörler gibi bir bilgisayara bağlanabilmenin yanı sıra akış uygulamalarına erişim de dahil olmak üzere akıllı TV benzeri işlevler sunabiliyor. Şirket bir çıkış tarihi veya fiyatı açıklamadı, ancak ilk ayrıntılar, Samsung’un M8’i, çeşitli insanlar için daha da kullanışlı hale getirmek amacıyla birkaç adım daha ileri gittiğini kanıtlıyor.

Bu akıllı monitör 11.4 milimetrelik kalınlığa sahip. Samsung’un önceki modellerine göre önemli ölçüde daha ince olduğunu söyleyebiliriz. Belki de en etkileyici özelliği, görüntülü aramalar için monitöre takılabilen manyetik ve hareketli SlimFit kamerasıdır. Monitörün kendisi Google Duo gibi görüntülü sohbet uygulamalarını destekliyor. Halbuki Samsung’un diğer akıllı monitörleri ile kendi web kameranızı kullanmanız gerekiyor.

Ayrıca Samsung, bir SmartThings IoT Hub’ını M8’e entegre ederek çeşitli akıllı cihazların evdeki yerleşimlerini görmenize ve bunları doğrudan akıllı monitörden kontrol etmenize olanak tanıyor. Bunun yanı sıra Samsung, M8’in Microsoft 365 gibi işle ilgili web hizmetlerini sezgisel bir merkezde toplayan Workspace adlı yeni bir özelliğe sahip olduğunu söylüyor.

samsung smart monitor m8

Bir diğer bir yeni özellik ise M8’i bir bulut oyunu akış monitörüne dönüştüren Game Home oluyor. Samsung, sahiplerinin oyun akış hizmetlerinden oyun akışı yapmak için M8’i kullanabileceklerini ve hatta kablosuz kontrol cihazlarını buna bağlayabileceklerini söylüyor. Yine de, şirket destekleyeceği hizmetleri veya denetleyicileri adlandırmayı daha sonrasına bıraktı.

Samsung, M8’in sahip olacağı tüm bağlantı noktalarını paylaşmadı, ancak 65W şarj geçişini destekleyebilen bir USB-C bağlantı noktasına sahip olduğunu belirtti. Ayrıca fiyat veya piyasaya çıkış gibi bilgilerden de bahsetmedi.

Ayrıca Samsung CES 2022 öncesinde önce 32 inç Odyssey Neo G8 kavisli oyun monitörünü de duyurdu. Bu ürün de 4K çözünürlük ve 240Hz yenileme hızına sahip.

İLGİLİ HABERLER