Eğlence

Samsung’un yeni akıllı telefonlarıyla YouTube’da canlı yayın yapılabilecek

 

samsung-galaxy-s6-edge-plus-140815

Samsung, yeni akıllı telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge+’ın tanıtım etkinliği sırasında video yapımcılarının ilgisini çekebilecek, oldukça güçlü bir özelliği de duyurdu. Samsung’un yeni akıllı telefonlarının her ikisinde de Live Broadcast adını taşıyan bir özellik bulunacak ve bu özellik sayesinde kullanıcılar telefonları aracılığıyla YouTube’da canlı yayın yapabilecek.

Live Broadcast’i Samsung’un Periscope ve Meerkat gibi canlı yayın uygulamalarına cevabı şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Doğrudan yerel kamera uygulamasına yerleştirilen özellik, kullanıcılara kaydettikleri görüntüleri daha sonra yayınlamak için programlama veya anında paylaşma imkanı sağlıyor.

Yayın kalitesi 60fps’de 1080p çözünürlüğe kadar yükseliyor. Kamera uygulamasında sosyal entegrasyon olmadığı için yorumların görülemeyeceğini belirtmek gerekiyor.

Benzer özelliklere Sony’nin eski Xperia telefonlarında da rastlanıyor. Yine de, mobil cihazlarla canlı yayın yapmanın daha popüler hâle geldiği günümüzde Live Broadcast oyunun kurallarını değiştirme potansiyelini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER