Manşetler

Samsung’a LG’den değiştirilebilir pil sataşması

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung lg

Birçok kullanıcı geçen yıl Samsung’un Galaxy S6 ve Galaxy Note 5 Android telefonlarında değiştirilebilir pile yer vermemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğramıştı. LG ise farklı şekilde davranarak amiral gemisi LG G4’te çıkarılabilir arka kapağa ve değiştirilebilir pile yer vermişti.

Samsung, Twitter hesabı üzerinden Galaxy S6 Edge+’ın bir fotoğrafını yayınladı, telefonun pilinin 0’dan tam dolu hâle sadece 90 dakikada geldiği bilgisini de bu fotoğrafa iliştirdi. Daha sonra LG ABD biriminin Twitter hesabından da bu fotoğraflı tweet’e “Değiştirilebilir pille sıfırdan tam doluya anında geçin” şeklinde Türkçe’ye çevirebileceğimiz bir cevap ve LG V10 ürün sayfasına bir bağlantı içeren tweet ile karşılık verildi.

Samsung’a yapılan bu gönderme LG’nin telefonlarında değiştirilebilir pile yer vermeye devam etmeyi planladığı şeklinde yorumlanıyor. Zaten LG G5’in de değiştirilebilir pil barındıracağı söyleniyordu.

Daha birkaç yıl önce Samsung telefonlarında değiştirilebilir pilin bulunmasıyla epey övünürdü. Hatta bununla ilgili bir reklam filmi de çekilmişti. Yurt dışında gösterilen reklamda film ekibi ABD’nin doğu yakasından batı yakasına seyahat ediyor ve değiştirilebilir pilli Galaxy S5 ile yolculuk yapıyor.

Yazılı mesaj, telefon görüşmeleri, fotoğraf çekimi ve Ultra Güç Tasarruf Modu ile geçen bir kullanım ile Galaxy S5 yolculuk boyunca ekibe eşlik ediyor. Telefonun pili bitince ekipten biri pili değiştiriyor ve telefon yeniden pili tam dolu şekilde çalışmaya devam ediyor.

LG G5‘in değiştirilebilir pilin yanı sıra 16 megapiksel arka, 8 megapiksel ön kamera barındırması bekleniyor. Ayrıca USB Type-C portu, 5.6 inç QHD ekran, Snapdragon 820 yongaset de sözü edilen diğer özellikler arasında bulunuyor.

LG G5’in 21 Şubat tarihinde İspanya’da düzenlenecek bir etkinlikle, Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde tanıtılması bekleniyor.

 

İLGİLİ HABERLER