Teknoloji

Samsung OLED teknolojisini çaldığı iddiasıyla LG’ye dava açtı

Yonhap Haber Ajansının çeşitli kaynaklardan aldığı bilgilere göre Samsung LG’ye karşı OLED ekranları için kullandığı teknolojiyi sızdırdığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Seul Merkez Bölge Mahkemesinde açılan dava LG’nin bu teknolojiyi kullandığına veya bilgiyi üçüncü tarafa verdiği her bir örnek için 1 milyar won (1.6 milyon TL) tazminat ödemesi talebini de içeriyor.

Her iki şirket de OLED TV’leri piyasaya sunmak için büyük bir yarış içinde bulunuyor, hangisinin TV’sini ilk önce pazara süreceğini merakla bekliyorduk. Ancak bu dava birinin yarışta avantajlı duruma geçebileceği ihtimalinin bulunduğunu gösteriyor. Bir Samsung sözcüsü uzun süredir süren OLED ekran rekabetiyle ilgili olarak LG Display’in araştırmacılarını kandırarak kendi OLED teknolojilerini ve diğer iş sırlarını tutarlı bir şekilde ele geçirdiğini iddia etmişti.

Açıldığı öne sürülen dava, bu yılın başında çıkan Samsung Mobile Display şirketine ait teknolojinin rakip bir yerel firmaya satılmasıyla ilgili olarak 11 kişinin tutuklanması haberinin de doğru olduğuna işaret sayılabilir. Haber çıktığında herkes “rakip yerel firmanın” LG olduğunu düşünmüştü.

İlgili >> The Next Web, Yonhap Haber Ajansı

İLGİLİ HABERLER