Manşetler

Samsung önümüzdeki yıl LG Chemical’dan pil tedarik edebilir

samsung pil

samsung lg chemicalSamsung, Galaxy Note 7’lerde yaşanan problemin kaynağını bulmak için yürüttüğü iç soruşturmanın sonucunu henüz kamuoyuyla paylaşmış değil. Ancak problemin Note 7’lerin pilinden kaynaklandığına dair çeşitli haber ve raporlar, uzunca bir süredir internette dolaşıyor. Şirketin agresif pil tasarımı nedeniyle Note 7’lerde ısınma ve alev alma sorunlarının görüldüğü belirtiliyor.

2017’de piyasaya süreceği akıllı telefonlarda da benzer bir sorunla karşılaşmak istemeyen Samsung’un pil konusunda üçüncü taraf üreticilerden de destek alacağı söyleniyor. Bu konuda ortaya atılan isimlerden birisi ise kulağa fazlasıyla ilginç geliyor.

Güney Kore menşeili bir diğer elektronik devi LG, Samsung’un en büyük rakipleri arasında yer alıyor. LG’nin pil üretimi yapan LG Chemical biriminin Samsung için de üretim gerçekleştireceği söyleniyor. Taraflar arasındaki görüşmelerin Galaxy Note 7’nin kötü akıbetinin iyice ortaya çıktığı ekim ayında başladığı belirtiliyor.

Samsung LG Chemical tarafından üretilen pilleri 2017’nin ikinci yarısından itibaren kullanabilir

Konuya ilişkin olarak henüz iki şirketten de bir açıklama gelmiş değil. Ancak kaynaklar, önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren LG Chemical tarafından üretilen pillerin Samsung tarafından kullanılabileceği belirtildi. LG, hali hazırda Samsung’a LCD panel de tedarik ediyor.

Samsung LG Chemical tarafından üretilecek bataryaları yılın ikinci yarısından itibaren kullandığı takdirde Galaxy S8’in LG imzalı bir batarya taşıması pek mümkün görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER