Teknoloji

Samsung LCD üretmeyi 2022’nin sonuna kadar sürdürecek

samsung chatgpt

Geçtiğimiz yılın mart ayında Samsung Display’in LCD panel üretimine 2020 biterken son vereceğine dair haberler gündeme gelmişti. 2020’nin bitişinin üzerinden 5 ay geçse de, Güney Koreli şirket LCD üretimine devam ediyor.

Güney Kore kaynaklı yeni bir habere göre, Samsung’un LCD üretimi 2022’nin sonuna kadar devam edecek. Peki ne değişti? Öncelikle LCD panel fiyatlarının geçtiğimiz haziran ayı itibarıyla artışa geçmesi ve bu artışın hâlâ sürmesi en önemli faktör olarak göze çarpıyor.

Samsung Display’in üretimi sürdürme kararında Samsung Electronics’ten gelen talebin de etkili olduğu belirtiliyor. Üretimin devam etmesinin Samsung Electronics’e diğer panel üreticileri BOE ve CSOT ile yaptığı pazarlıklarda avantaj sağlayabileceği belirtiliyor.

Çinli LCD üreticileri genellikle uygun fiyatlar veriyor. Ancak Samsung Display’in de LCD üretmesi sayesinde Samsung Electronics’in daha da uygun fiyatlar alabileceği belirtiliyor. Bu noktada Samsung’un LG Display’den de LCD panel aldığını ancak ana tercihinin kendi üretimi olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER