Teknoloji

Samsung LCD üretimini beklenenden erken bitiriyor

samsung tsmc

Samsung LCD panel üretimini haziran ayının sonu itibarıyla bitirecek. Bu tarih şirketin daha önce açıkladığı tarihin altı ay öncesine tekabül ediyor. Sektörel kaynakların verdiği bilgiye göre, Samsung zorlu rekabet ortamında kayıplarını azaltmak için bu yönde bir adım attı.

Samsung Display önümüzdeki dönemde OLED ve Quantum Dot panel üretimine odaklanacak. Şirketin LCD üretiminde çalışan personelini de Quantum Dot tarafına kaydırması bekleniyor.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları (DSCC) tarafından hazırlanan rapora göre, bir LCD panelin fiyatı Samsung’un üretimde zirveye ulaştığı 2014’ün ocak ayına kıyasla yüzde 36.6 oranında azalmış durumda. Aradan geçen dönemde Çin ve Tayvan’dan çıkan üreticiler, Samsung’un karşısında ciddi bir alternatife dönüşmüştü.

Samsung’un LCD üretiminin 2020’de sonlandırılması planlanmıştı. Ancak COVID-19 salgınının başlangıcı ve uygun fiyatlı ev eğlence cihazlarına (ucuz telefon ve tabletler) olan ilginin artması nedeniyle Samsung bu planı uygulamaya koymayı ertelemişti.

Samsung LCD üretiminin beklenenden altı ay önce sonlandırılması konusunda bilgi vermiş değil. Şirketin bu konuyla ilgili en net açıklamayı ikinci çeyreğe ait finans raporuyla yapması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER