Teknoloji

Samsung kurumsal pazarda büyük oynamaya hazırlanıyor

samsung chatgpt

Teknoloji dünyasında pek çok insan için odak noktası bireysel kullanıcılar olsa da, şirketler için kurumsal pazar da büyük önem taşıyor. Mobil cihaz sahnesinin önemli oyuncuları gerek kamu kuruluşları gerek özel sektörle kapsamlı anlaşmalar yapmak için fırsat kolluyor. Bireysel kullanıcı pazarının lideri olan Samsung, bu liderliğini kurumsal alana da yansıtmak için ciddi çalışmalar yapıyor.

samsung-logo-280514

Bu çalışmalar kapsamında Samsung Türkiye tarafından düzenlenen Samsung Kurumsal Forum 2014’te şirketin bu alanda sunduğu çözümler sergilenirken, Samsung ve müşterileri bir araya geldi. Forum çerçevesinde düzenlenen basın toplantısında katılımcılara ”Merhaba” deme görevini İstanbul’da bulunan Samsung Mobile CEO’su JK Shin üstlendi. Shin’in ardından sahneyi devralan Samsung Türkiye Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen, Samsung’un kurumsal pazardaki hedefleri, teklifleri, servisleri ve müşteri gözündeki yeri konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Samsung olarak, teknolojideki değişime ayak uydurma konusunda kurumların değişmez iş ortağı olmayı hedeflediklerini belirten Yeğen, Samsung’un kurumların tüketicilere doğru ve istedikleri teknolojileri sunabilmeleri konusunda bütün çözümleri sağladığını ifade etti. Yeğen kurumsal çözümlerin ilerleyen dönemde Samsung’un gelirlerinde önemli bir pay sahibi olmasının hedeflendiğini dile getirdi ve 2020’deki 400 milyar dolarlık küresel ciro hedefinin yüzde 23’lük kısmını kurumsal alanın sağlamasının öngörüldüğünü belirtti. Türkiye’de mevcut kurumsal satışların tüm satışlar içindeki payının yüzde 3 olduğunu söyleyen Yeğen, bu oranı 2014 sonunda yüzde 10’a, 2015 sonundaysa yüzde 20’ye çekmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Bu konuda eğitim sektöründe dikey ürün ve çözümlerinin hazır olduğuna dikkat çeken Yeğen; otel yönetimi, telekomünikasyon altyapıları, sağlık gibi alanlarda da rekabete hazır oldukarını sözlerine ekledi.

Samsung’un kurumsal müşterileri için geliştirdiği ve cihaz kullanımını daha güvenli hâle getiren KNOX yazılımının artı yönlerinden de bahseden Yeğen, Türkiye’de KOBİ’lerin teknoloji fimalarına bakışına ilişkin olarak düzenlenen bir araştırmaya ait bazı sonuçları da paylaştı. Araştırmaya göre, Türkiye’deki KOBİ’lerin büyük bir kısmı için teknoloji denildiğinde akla gelen ilk marka ”Samsung” olurken, Güney Koreli şirket dizüstü bilgisayar ve tablet gibi KOBİ’ler tarafından sıklıkla kullanılan ürünlerde pazar liderliğini elinde bulunduruyor.

İLGİLİ HABERLER