Teknoloji

Samsung kuluçka merkezinden beş yeni şirket çıktı

samsung akilli kemerKüçük, belli bir alana odaklanan ve verimli şirketlerin yeni ürünler ve kategoriler geliştirme konusunda büyük şirketlerden daha hızlı davranması, büyük şirketlerin de dikkatinden kaçmamışa benziyor. Söz konusu büyük şirketlerden biri olan Samsung, kendi küçük şirketleriyle bu yaygın eğilimin nimetlerinden faydalanmayı amaçlıyor. Güney Koreli elektronik devi, bu amaç doğrultusunda beş yeni şirketin daha doğuşuna destek oluyor.

Creative Lab bünyesinde görev yapan 18 kişi, kendi şirketlerini kurmak için Samsung’a veda etti. Söz konusu 18 çalışan, beş yeni ürünü geliştirmek için oluşturdukları şirketlerde yola devam edecek. Böylelikle Creative Labs bünyesinden çıkan toplam şirket sayısı 14’e ulaştı. Creative Labs geçtiğimiz yıl da 9 şirketin doğumuna aracılık etmişti.

Yeni şirketlerin odaklanacakları ürünler arasında Welt akıllı kemer ön plana çıkıyor. Akıllı kemer beline dolandığı kişinin bel genişliğini ölçüyor, adımlarını sayıyor ve oturduğu ya da yemek yediği durumlarda da takibini sürdürüyor.

Idea Printer adını taşıyan yazıcı da, Samsung kuluçka merkezinin bağımsızlığını kazanan ürünleri arasında dikkat çekiyor. Little Printer’ın daha basit bir versiyonu niteliğini taşıyan Idea Printer, rahatlıkla taşınıp küçük post-it boyutunda çıktılar almayı sağlıyor. Enerji maliyetlerini azaltmaya ve telefonun kilit ekranında fotoğraf göstermeye yarayan yazılımlar da bu iki ürüne eşlik ediyor.

samsıng-idea-printer-020616Yeni filizlenen bu projelerin ürün geliştirme süreçleri de yeni şirketler tarafından yürütülecek. Kendi pazarlama kampanyalarını da oluşturacak olan bu şirketlerin ürünlerini yılın ikinci yarısında piyasaya sürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER