Teknoloji

Samsung kullanıcılarını Google ve OnePlus’a kaptırıyor

samsung galaxy s7

Popülaritesi artan Android telefonlara geçişte başı çekenin iPhone kullanıcıları olduğu düşünülse de, bu düşünce işin aslını yansıtmıyor. Google Pixel 3 ve OnePlus 6T gibi telefonların temel kullanıcı kaynağı, yine Android ekosisteminden geliyor. Counterpoint Research‘ün raporuna göre, bu kaynağın büyük kısmını Samsung kullanıcıları oluşturuyor.

Rapora göre, ABD’de 2018’in son çeyreğinde Pixel 3’e geçiş yapanların yüzde 51’lik kısmını eski Galaxy serisi kullanıcıları oluşturuyor. OnePlus açısından bakıldığında ise bu oran yüzde 37. iPhone sahiplerinin Pixel’e geçiş oranı yüzde 18 olurken, OnePlus’ta bu oran yüzde 16’ya iniyor.

Söz konusu eski Samsung kullanıcılarının büyük kısmının ise 2016 çıkışlı Galaxy S7’yi kullandığı görülüyor. Counterpoint’in araştırması; Pixel 3 sahiplerinin yüzde 14’ünün daha önce Motorola telefon kullandığını, OnePlus’a geçiş yapanlarının yüzde 15’inin ise LG sahibi olduğunu gösteriyor.

Bu rakamların şaşırtıcı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Hem Google Pixel 3 hem de OnePlus 6T, Samsung markalı amiral gemilerine kıyasla daha yüksek bir fiyat-performans oranı vadediyor. Yine de, Counterpoint Research sonuçların Google açısından bir hayal kırıklığı anlamına gelebileceğine dikkat çekiyor. Pixel serisi ilk günden bu yana bir iPhone alternatifi olarak tanımlansa da; telefonun kullanıcılarının yüzde 82’sinin yine Android ekosisteminden gelmesi, Google’ın kendisini tam olarak istediği gibi anlatamadığı şeklinde yorumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER