Teknoloji

Samsung kredi kartları için parmak izi tarayıcılı çip geliştirdi

samsung chatgpt

Samsung, kredi ve banka kartlarında kullanılması amacıyla geliştirdiği parmak izi tarayıcılı güvenlik çipini duyurdu. Şirket, bu çipin sektörde bir ilk olduğunun altını çizdi. S3B512C adını taşıyan çip, parmak izi sensörüyle aldığı biyometrik bilgileri depoluyor ve veriyi doğruluyor ve güvenli bir işlemciyle analiz ediyor.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, temel olarak ödeme kartları için geliştirilmiş olan bu sistemi çalışan veya öğrenci kimlik kartlarında, üyelik kartlarında ya da bina erişim kartlarında kullanmak mümkün olacak.

Yeni çip sayesinde finans kurumlarının biyometrik doğrulama destekli ödeme kartları çıkarması kolaylaşacak. Samsung’un çözümü, Mastercard’ın bir süre önce ödeme kartları için duyurduğu güvenlik gereksinimleriyle örtüşüyor. Şirket, uluslararası güvenlik standartlarının sağlandığının da altını çiziyor.

Samsung geçtiğimiz yıl yerleşik parmak izi tarayıcısı bulunan biyometrik ödeme kartı için Mastercard ile birlikte çalıştığını duyurmuştu. O dönemde yapılan açıklamada, bu kartta Samsung’un yeni güvenlik çipinin kullanılacağı belirtilmişti. Söz konusu çip S3B512C gibi görünüyor.

Samsung yeni teknolojisinin ilk etapta hangi şirketler tarafından kullanılacağı konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER