Teknoloji

Samsung koronavirüs salgınına rağmen kârını artırdı

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, 2020’nin ikinci çeyreğinde analistlerin beklediğinden daha iyi bir finans raporu açıkladı. Şirketin operasyon kârı yıllık bazda yüzde 23 oranında arttı ve 8.15 trilyon wona (47,68 milyar TL) yükseldi. Samsung bu kâr artışını koronavirüs salgınına ve gelirlerindeki yüzde 6’lık düşüşe rağmen gerçekleştirdi.

Güney Koreli teknoloji devi, daha önce öngörülen koronavirüs etkisinden muhteşem biçimde kurtulduğuna ve harcamalarını optimize etmeyi başardığına dikkat çekti. Akıllı telefon gibi cihazların satışları ise bir yıl öncesine kıyasla düştü.

Samsung Galaxy Note 20 serisi ve katlanabilir ekranlı Galaxy Z Fold 2 gibi cihazların çıkışıyla akıllı telefon satışlarının artmasını öngörüyor. Başka cihaz üreticilerine de ekran paneli tedarik eden ekran birimine gelen siparişler azalsa da, “tek seferlik bir ödeme” sayesinde birimin gelirleri arttı.

Bu ödemenin eksik sipariş nedeniyle Apple tarafından yapılmış olması muhtemel görünüyor. Analistler söz konusu meblağın 924 milyon dolar civarında olduğunu düşünüyor.

Koronavirüs salgını döneminde Samsung yonga birimi karışık bir performans sergiledi. Evden çalışma nedeniyle veri merkezlerinde ve PC’lerde kullanılan DRAM satışları artarken, mobil cihazlarda kullanılan belleklere olan talep azaldı. NAND tarafında da benzer bir durum yaşandı. Bulut tüketimindeki artışa bağlı olarak sunucu SSD’lerinin satışları artarken, akıllı telefon satışlarındaki düşüş nedeniyle depolama alanlarının genel satışları azaldı. Yine de, yarı iletken birimi, Samsung’un bu çeyrekteki operasyon kârının üçte ikisini oluşturdu.

İLGİLİ HABERLER