Teknoloji

Samsung’un akıllı telefon fabrikasında üretime koronavirüs arası

samsung koronavirüs

Samsung, koronavirüs salgını nedeniyle bir fabrikasında daha üretime ara vermek zorunda kaldı. Şirket, Hindistan’ın Noida şehrinde bulunan akıllı telefon fabrikasında üretimin durduğunu açıkladı.

2018’in yaz mevsiminde açılan fabrika, hâlihazırda Samsung’un en büyük akıllı telefon üretim tesisi konumunda. Şirket, bu fabrikada her yıl 120 milyon cihaz üretebiliyor. Bugün itibarıyla çarkların durduğu fabrika, Hindistan hükümetinin talebi doğrultusunda 25 Mart’a kadar kapalı kalacak. Kısacası şu an için uzun vadeli bir duraklama söz konusu değil gibi görünüyor.

Samsung daha önce de ana vatanı Güney Kore’nin Gumi şehrindeki fabrikasında üretimi iki defa durdurmak zorunda kalmıştı. Şirketin Vietnam’daki fabrikasında ise üretimde koronavirüs kaynaklı bir sorun yaşanmamıştı. Samsung tarafından Hindsitan medyasına yapılan açıklamada, bu kısa süreli duraklamanın üretimi etkilememesi için çalışıldığı belirtildi.

Samsung, koronavirüs nedeniyle Hindistan’daki fabrikasında üretime ara veren tek şirket değil. Bir diğer Güney Koreli LG’nin Hindistan’daki iki fabrikasında da üretim ay sonuna kadar durduruldu. LG’nin fabrikalardan biri Noida, diğeri ise Pune şehrinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER