Teknoloji

Samsung Lookout’u kurumsal mobil güvenlik yazılımı Knox ile birlikte sunacak

Lookout Android için hazırlanan antivirüs uygulamaları arasında liderliği elinde bulunduruyor. Lookout’un zirvedeki konumu Samsung ile gireceği işbirliğinin ardından iyice perçinlenecek gibi gözüküyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Samsung yeni Android telefonlarında kurumsal mobil güvenlik yazılımı Knox ile birlikte Lookout’a da yer verecek.

lookout-logo-040913

Lookout kullanıcılarına iki farklı kategoride hizmet ulaştırıyor. Ücretsiz servisi bir antivirüs uygulaması olarak işleyen Lookout’un premium servisiyse tüm e-posta eklerinin bulut tabanlı olarak taranması, web tarayıcısı ve dosya paylaşımı gibi özellikler sunuyor. Lookout tarafından yapılan açıklamada uygulamanın premium versiyonunun Knox ile birlikte sunulacağı belirtildi.

Android’deki güvenlik açıkları ve zararlı yazılımlara ilişkin çıkan haberlere rağmen, güvenliğin işletim sistemi için ciddi bir sorun olduğu konusunda herkes hemfikir değil. The Wall Street Journal’a konuşan Android’in baş güvenlik mühendisi Adrian Ludwig, kullanıcıların maruz kaldığı belirgin bir risk oranı olmadığını dile getirdi. Yine de, iş telefonu olarak Samsung’u kullananları rahatlatmak isteyen Samsung, Lookout ile işbirliğine giderek güvenlik konusundaki kaygıları biraz daha azaltmak için önemli bir adım atmış oldu.

İlgili >> The Wall Street Journal, Lookout

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER