Teknoloji

Samsung KNOX ile kişisel telefonları işte kullanıma uygun hâle getiriyor

Biri iş biri de kişisel kullanıma yönelik olmak üzere iki adet cep telefonu taşıma devri sona erebilir. Samsung KNOX ile şirketler için çalışanlarının telefonlarını desteklemeyi kolaylaştırıyor. Ancak bunun için çalışanların bir Galaxy S III ya da Galaxy Note II sahibi olmaları gerekiyor. Samsung’un SAFE adını taşıyan kurumsal birimine büyük katkı yapacak olan KNOX bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren Samsung akıllı telefonlardaki yerini alacak.

safe-knox-250213

KNOX korumaya donanım seviyesine taşıyor. Bu doğrultuda ilk olarak sistemin güvenli bir biçimde başlatılması sağlanıyor. Buna ek olarak, kernel de TrustZone tabanlı bütünlük denetimi ve Security Enhanced Android tarafından korunuyor. Kullanıcılar ve BT departmanları diledikleri takdirde güvenli bir kapsayıcı sayesinde hassas ve kurumsal uygulamaları koruma altına alabiliyorlar. Bu kapsayıcıya aşağı doğru çekilen menüden ya da ana ekrandaki kısa yoldan erişilebilecek.

KNOX şirketlere yardım etmek için VPN desteğini artırma ve bireysel uygulamalar için farklı VPN’lere izin verme yeteneğine sahip. KNOX API aracılığıyla erişilebilen BT protokollerinin sayısı 338’i bulurken, bu protokollerin şirketlere kendilerine özgü çözüm oluşturma konusunda ciddi katkı sağlayacağı düşünülüyor. KNOX’un tam teşekküllü versiyonu yılın ikinci çeyreğinde çıkacak yeni cihazlarda yer alacak. Galaxy S III ve Galaxy Note II’nin de bir güncellemeyle güvenli kapsayıcı ve Security Enhanced Android gibi KNOX özelliklerine sahip olması bekleniyor. Donanım modifikasyonlarına dayanan KNOX özellikleri mevcut cihazlarda kullanılamayacak. Bu özelliklerle birlikte Samsung akıllı telefon sahipleri tüm işlerini tek bir cihaz üzerinden rahatça görebilecek.

İlgili >> Laptop

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER