Teknoloji

Samsung Knox kullanıma hazır

Samsung duyurusunu geçtiğimiz şubat ayının sonunda yaptığı mobil cihazlar için güvenlik servisi Knox’u nihayet kullanıma hazır hale getirdi. Mobil cihaz güvenliği konusunda BlackBerry’nin hakimiyetini kırmak isteyen şirket bu yeni servisiyle kendi ürettiği Android cihazlarında uçtan uca bir güvenlik çözümü sunmayı, kısacası kullanıcıların veri ve diğer saklanan bilgilerini zararlı eller ve gözlerden uzakta korumayı hedefliyor.

samsung-knox-050913

Samsung Knox’a dair anlaşılmayan noktalar ise biraz karmaşık bir yapıda. Servisin sunduğu Container adlı konseptte veri kullanan ve saklayan bir grup uygulama için ayrı bir güvenli yürütme ortamı oluşturuluyor. Container’ın dışında kalan uygulamalarsa içeride kalan verilere sadece kısıtlı bir erişim sağlayabiliyor. Güvenliği ise Samsung Knox’un sistem seviyesindeki koruması üstleniyor.

Container içinde saklanan kullanıcı verileri zararlı yazılım, phishing saldırıları, korsanlık teşebbüsleri ile kayıp ve çalıntı gibi durumlara karşı korunuyor. Samsung Knox aralarında Galaxy Note 3 ve Galaxy Note 10.1 2014 Edition’ın da bulunduğu yeni Samsung akıllı telefon ve tabletlerinin tamamında yer alacak. Galaxy S III, Galaxy S4 ve Galaxy Note II gibi cihazların ne zaman Knox’a kavuşacağıysa kısa süre sonra açıklanacak.

İlgili >> Pocket-lint, Samsung

İLGİLİ HABERLER