Teknoloji

Samsung klavye verilerini telefonlar arasında taşımayacak

galaxy s20 plus ile galaxy s10 plus karşılaştırma samsung klavye

Samsung kullanıcıları, telefonlarındaki klavye verilerini rahatlıkla yeni Samsung telefonlarına taşıyabiliyordu. Ancak artık bu taşıma işlemini gerçekleştirmek mümkün olmayacak. SamMobile sitesinde yer alan habere göre; Güney Koreli şirket, 13 Nisan itibarıyla Bulut servisinde klavye verileri için eş zamanlama desteği sunmayı bıraktı.

Kısacası bundan böyle kelime önerileriniz, kaydedilmiş kelimeleriniz ve dil detaylarınız yeni bir Samsung telefona geçiş yaptığınızda sizinle gelmeyecek. Tarayıcı verilerini ve notları bile eş zamanlayan Samsung’un klavye verileri konusunda neden böyle bir değişikliğe gittiği bilinmiyor.

Samsung’un bu konuda kullanıcılara 15 Mart itibarıyla ilgili bilgilendirmeyi yaptığı görülüyor. Ancak bu değişikliğin kullanıcılara yansıması geçtiğimiz hafta itibarıyla gerçekleşmiş gibi görünüyor.

Samsung klavye verilerini eş zamanlamaktan vazgeçse de, bu durum kullanıcıların alternatifsiz olduğu anlamına gelmiyor. Hâlihazırda SwiftKey veya Gboard gibi çözümleri tercih edenler, başka özelliklerin yanında eş zamanlama imkanından da yararlanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER