Teknoloji

Samsung’dan yeni ekran teknolojileri açıklaması

samsung
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Display kıvrılabilir ve kaydırılabilir ekranlar üzerinde çalıştığını doğruladı. Samsung’un ekranları, LG’nin CES 2021 etkinliği sırasında sergilediği ekran türlerine benzer gibi görünüyor.

Samsung’un ekran biriminin başkan yardımcısı Choi Kwon-young, şirketin en son finans raporunun duyurulmasının ardından yeni ekranlar konusunda bilgi verdi. Choi, ilk kıvrılabilir ve kaydırılabilir ekranlı akıllı telefonların bu yıl içinde gün yüzüne çıkabileceği belirtildi.

Choi’nin bu açıklamasının sürpriz olduğunu söylemek mümkün değil. Zira Samsung’un mobil biriminin yeni ekran teknolojilerini uygulama konusunda öncülerden biri olacağı tahmin ediliyordu.

Samsung, farklı ekran formatlarına olan ilgisinin ilk somut örneklerini katlanabilir cihazlarıyla vermişti. Şirketin bir taraftan da giderek kalabalıklaşan OLED pazarında değişken yenileme hızı ve düşük güç tüketimiyle fark yaratması gerekiyor. Kıvrılabilir ve kaydırılabilir ekranların hangi cihazlarda kullanılacağı konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER