Samsung Display kıvrılabilir ve kaydırılabilir ekranlar üzerinde çalıştığını doğruladı. Samsung’un ekranları, LG’nin CES 2021 etkinliği sırasında sergilediği ekran türlerine benzer gibi görünüyor.
Samsung’un ekran biriminin başkan yardımcısı Choi Kwon-young, şirketin en son finans raporunun duyurulmasının ardından yeni ekranlar konusunda bilgi verdi. Choi, ilk kıvrılabilir ve kaydırılabilir ekranlı akıllı telefonların bu yıl içinde gün yüzüne çıkabileceği belirtildi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung’dan katlanabilir telefonlarda kat izini azaltmayı hedefleyen yeni teknoloji

Samsung yeni Galaxy Watch modelleri için ilk resmi ipuçlarını paylaştı

Samsung Health’te yeni AI onayı reddedilirse sağlık verileri silinebilir

Samsung’un yeni üçe katlanan telefonu gecikebilir

Samsung Galaxy Tab S12 Ultra’nın tasarımı ortaya çıktı
Choi’nin bu açıklamasının sürpriz olduğunu söylemek mümkün değil. Zira Samsung’un mobil biriminin yeni ekran teknolojilerini uygulama konusunda öncülerden biri olacağı tahmin ediliyordu.
Samsung, farklı ekran formatlarına olan ilgisinin ilk somut örneklerini katlanabilir cihazlarıyla vermişti. Şirketin bir taraftan da giderek kalabalıklaşan OLED pazarında değişken yenileme hızı ve düşük güç tüketimiyle fark yaratması gerekiyor. Kıvrılabilir ve kaydırılabilir ekranların hangi cihazlarda kullanılacağı konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.
[irp]
Günün Öne Çıkan Fırsatları






Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


