Teknoloji

Samsung kavisli monitör portföyünü genişletiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung kavisli monitorSamsung, 27 inçlik CF591 ve 23.5 ile 27 inçlik CF390’ı barındıran yeni kavisli monitör serisini görücüye çıkarttı. Güney Koreli şirket, yeni kavisli monitörleriyle hem profesyonel hem de bireysel kullanıcılara çoklu görev ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, görsel açıdan konforlu bir ortam sunuyor.

Samsung, ilk kavisli LED monitörünü 2014’te piyasaya sürmüştü. Güney Koreli şirket, o günden bu yana farklı kullanıcı gruplarının artan taleplerini karşılamak adına tasarımını geliştirmeyi sürdürüyor. Samsung kavisli monitör portföyünün en yeni üyeleri olan CF591 ve CF390, daha keskin bir kavis barındırmalarının yanı sıra geliştirilmiş resim kalitesi gibi özellikler sunuyor. Güney Koreli şirketin en yeni kavisli monitörleri, Türkiye’de 799 TL’den başlayan fiyatlarla piyasaya sürülüyor.

Samsung’un yeni kavisli monitörlerinin tanıtımı için düzenlediği basın toplantısında konuşan Samsung Electronics Türkiye BT Ürün Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Pınar Kaçar, yeni ekranlarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Türkiye?deki kullanıcılar çalışırken ya da oyun oynarken daha keyifli ve sürükleyici bir izleme deneyimi yaşamak istiyor. Bu kapsamda, kavisli monitörler, deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyor. Hem yorgunluğu azaltan hem de performansı artıran kavisli monitör teknolojisi piyasadaki hacmini hızla artırıyor. Samsung?un son teknoloji kavisli ekranların tüm dünyada piyasaya sunulması, inovasyonu sürdürmeye ve her ortamda en iyi izleme deneyimini sağlamaya olan bağlılığımızı gösteriyor.”

Yeni Samsung kavisli monitörler, kullanıcıların ekranlarına daha uzun süre bakmalarını mümkün kılacak yansımayı ve göz yorgunluğunu azaltan çok sayıda özellikle barındırıyor. CF591 ve CF390’da göz yorucu kesintileri engelleyecek Samsung imzalı Flicker Free teknolojisiyle birlikte geliyor. Göz koruma modu ise kullanıcıları, zararlı mavi ışık yayılımına karşı koruma altına alıyor. Ekranlarda oyuncular ve ev eğlence sistemi için dahili HDMI üzerinden AMD FreeSync teknolojisi sunuluyor. Bu teknoloji sayesinde ekran yenileme hızı AMD grafik kartlarıyla senkronize ediliyor ve etkileşimli video içeriklerin görüntülenmesinde takılma ve gecikmeler azaltılıyor.

CF591 ve CF390 monitörlerde 178 derecelik görüş açısı sunuluyor. Görünürlüğün genişletilmesi sayesinde kullanıcılar daha az göz hareketiyle odanın her yerinden ekrandaki detayları görebiliyor.

Samsung kavisli monitör ailesinin en yeni üyelerinde bulunan “Oyun Modu” ayarı sayesinde oyuna göre görüntü daha açık veya koyu hâle getiriliyor. Ekran takılmaları ve dalgalanmaları da daha alt bir seviyeye indiriliyor. Çerçevesiz tasarımlarıyla göz dolduran yeni monitörler, güçlendirilmiş ses kalitesi ve çok yönlü bağlanabilirlik özelliğiyle ekrandaki içeriğin birden fazla daha duyuya hitap etmesini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER