Teknoloji

Samsung kavisli ekrana sahip akıllı telefonunu ekim ayında tanıtabilir

samsung oled

Samsung’un bugün itibarıyla Türkiye piyasasına da sunacağı Samsung Galaxy Gear ve Galaxy Note 3 için şirketin ana vatanı Güney Kore’de düzenlenen bir etkinlikte yöneticiler ekim ayında kavisli ekrana sahip bir akıllı telefonun gelebileceğine dair ipuçları verdi. Ne var ki, bu telefonun işletim sistemi, teknik özellikleri, kesin çıkış tarihi veya fiyatı gibi önemli bilgiler açıklanmadı.

samsung-logo-150313

Bir Samsung üretimi olan Nexus S de hafif bir kavise sahip olan telefondu, ancak bu cihazda ekran değil, ekranı örten cam kavisli bir yapıya sahipti. Güney Koreli şirketin çıkaracağı yeni telefonda ekranın kendisi kavisli yapıya sahip olacak. Anlayacağınız Nexus S veya Galaxy Nexus’takinden daha farklı bir ekran yapısı kullanıcıları bekliyor.

samsung-kavisli-telefon-patent-250913

Samsung’un geçtiğimiz ocak ayında CES’te sergilediği kavisli ekrana sahip cihaz prototipini hatırlarsınız. O cihazda kullanılan esnek OLED ekran telefonun bir kenarını tamamen kapatacak şekilde akan bir yapıya sahipti. Prototip cihazda ekranın kenarda kalan bölümünde bildirimler gösteriliyordu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Samsung yöneticileri sadece kavisli ekran sahibi telefon çıkarma niyetinde olduklarını söylediler. Bu telefonun Note serisinin bir parçası mı, yoksa başka bir seri altında mı olacağını belirtmediler. Ancak internette dolaşan bazı haberler Galaxy Note 3’ün kavisli ekrana sahip versiyonunun gelebileceğini işaret ediyor.

İlgili >>The Verge

İLGİLİ HABERLER