Teknoloji

Samsung’a göre katlanabilir telefon pazarı 10 milyon cihaza yaklaştı

galaxy z flip 3 inceleme

Samsung, yeni nesil katlanabilir ürünlerinin tanıtımı öncesinde bir kez daha heyecanı artırma çalışmalarına başladı. 10 Ağustos için duyurusu yapılan gelecek Unpacked etkinliğinden önce, mobil birimi başkanı TM Roh, katlanabilir cihazların zamanının geldiğini bildiren bir blog yazısı yayınladı ve daha fazla insanın katlanabilir telefonları aldığını belirtti.

Roh, “Üç yıl önce Galaxy katlanabilirleri tek bir kelimeyle özetlenebilirdi: ‘Radikal'” diye yazdı. “Ancak çok hızlı bir şekilde, bu çığır açan, esnek tasarımın modern yaşam tarzlarına mükemmel bir şekilde uyduğu anlaşıldı. Sonuç olarak, üç yıl önce bir yenilik olan şey şimdi milyonların tercihi.”

Yazıda Roh, endüstrinin 2021’de dünya çapında yaklaşık 10 milyon katlanabilir akıllı telefon sevk ettiğini söylüyor; bu rakam 2020’ye göre yüzde 300 arttı. The Verge, Samsung pazarı biraz abartıyor olabileceğini söylüyor. Site, DSCC CEO’su ve görüntü teknoloji analisti Ross Young’ın 7,9 milyon katlanabilir ürünün sevkiyatının yapıldığını söylediğini belirtirken, IDC ise 7,1 milyon katlanabilir ürünün gönderildiğini bildiren verileri siteyle paylaştı. Rakam ne olursa olsun, akıllı telefon pazarının sadece bir kısmını temsil edecek. IDC’ye göre, yalnızca Samsung 2021’de 272 milyon akıllı telefon sattı.

Bu arada Ross, Samsung’un katlanabilir pazarda ezici bir çoğunlukla lider olduğunu gösteren verileri de paylaştı. DSCC’ye göre Samsung, 2021’de telefonların yüzde 87,8’inin sevk edilmesiyle epey öndeyken, Huawei yüzde 9,3 ile çok arkalardan ikinci olarak geldi. DSCC’nin listesindeki en alttaki üç, sevkiyatların sadece küçük bir payına sahip: Xiaomi yüzde 2,4, Royole yüzde 0,3 ve Oppo yüzde 0,2 ile sıralanıyor. Ve IDC’ye göre 2025’te 27,6 milyona ulaşacağı tahmin edilen katlanabilir ürün sevkiyatlarıyla Samsung, bu potansiyel pazardan elinden geldiğince fazlasını elde etmek isteyecektir.

Tüm bunlar, geçen yıldan çok farklı görünmeleri beklenmese de Samsung’un bir sonraki Galaxy Z Fold ve Z Flip modellerine daha da yüklenmesinin mantıklı olduğunu gösteriyor. Şirket fiilen şu anda katlanabilir pazarın lideri ve bu liderliği daha da ileri götürmek istiyor. Apple’ın katlanabilir cihaz konseptleriyle ilgilendiği bildiriliyor, ancak görünüşe göre en az bir yıl sonra veya belki daha da ötesinde herhangi bir tür ürünü piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu nedenle Samsung’un yaklaşmakta olan Unpacked etkinliği, şirketin gaza basması için başka bir fırsat olabilir.

İLGİLİ HABERLER