Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonunun tanıtımı için ipucu verdi

samsung katlanabilir telefon

Samsung katlanabilir ekranlı telefonu için uzun süredir çalışıyor. Çift ekranlı telefonun önümüzdeki ay gerçekleştirilecek Samsung Geliştirici Konferansı‘nda gözler önüne çıkması bekleniyor.

Samsung Mobile tarafından birkaç gün önce paylaşılan bir tweette yer alan bir animasyon, bu konuda bazı ipuçları veriyor. Animasyonda açılır tasarımı işaret eden bir çizimi gösteren şirket, geliştirici konferansının şimdi ve gelecek için bir kavşak olacağını ifade ediyor.

Samsung’dan katlanabilir ekranlı telefon konusunda daha önce de çeşitli işaretler verilmişti. Şirketin mobil biriminin şefi DJ Koh, geçtiğimiz ay verdiği bir röportajda katlanabilir telefonun yıl bitmeden tanıtılabileceğini belirtmişti.

Samsung’un geliştirici konferansında kısıtlı mı yoksa geniş ölçekli bir duyuru mu yapacağı henüz bilinmiyor. Yaygın beklenti, Güney Koreli şirketin ilk etapta telefonun bazı özelliklerini gözler önüne çıkarması yönünde şekilleniyor. Kapsamlı tanıtım içinse 2019’un ilk günlerinde Las Vegas’ta gerçekleştirilecek CES 2019 öne çıkıyor. Geliştirici konferansının kapıları ise 7 Kasım’da San Francisco’da açılacak.

Samsung katlanabilir ekranlı telefon konusunda hazırlık yapan tek şirket değil. Çinli Huawei‘nin de katlanabilir ekranlı telefonunu önümüzdeki yıl tanıtılabileceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER