Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonunu cebe girebilen bir tablet olarak tanımlıyor

samsung katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung katlanabilir telefon hazırlıklarında sona yaklaşmış gibi görünüyor. Güney Koreli şirketin bu yenilikçi cihazında sunacağı deneyimin ipuçlarını da mobil biminin şefi DJ Koh veriyor. CNET‘e konuşan tecrübeli yönetici, katlanabilir telefonun açıldığında bir tabletle aynı işleve sahip olacağını ve büyük ekranla birlikte çoklu görev yeteneklerinden de yararlanılabileceğini belirtti.

Koh daha önce katlanabilir telefonun 7 Kasım’daki Samsung Geliştirici Konferansı açılış etkinliğinde gözler önüne çıkabileceğini belirtmişti. Bu ihtimal hâlâ masada olsa da, Samsung’un telefonu detaylı biçimde sergilemeyeceği ve sadece ön bir bilgilendirme yapacağı düşüncesi biraz daha ağırlık kazanmış durumda. Koh’un “Tanıtım için cihazın benim standartlarıma ulaşması gerekiyor” sözleri de bu düşünceyi biraz daha kuvvetlendiriyor.

Müşterileri için gerçekten anlam ifade eden bir katlanabilir telefon sunmayı istediklerini söyleyen Koh, kendisinin standartlarına ulaşmayan bir cihazı kullanıcılara da sunmayı istemeyeceğini belirtti. Hibrit cihazın kendisine niş bir pazar bulmasını öngören Samsung’un mobil birim şefi, bu pazarın zaman içinde genişlemesini beklediklerini dile getirdi.

Samsung katlanabilir telefon üstünde çalışan tek üretici değil

Samsung katlanabilir telefon geliştirmek için mesai harcayan tek akıllı telefon üreticisi değil. Huawei’nin de 2019’da, kısıtlı sayıda da olsa, ilk katlanabilir telefonunu piyasaya sürmek istediği biliniyor. Lenovo ve Xiaomi gibi diğer Çinli üreticiler de bu hedef doğrultusunda prototipler geliştirmişti. Samsung’un ezeli rakibi LG ise hâlihazırda daha büyük katlanabilir ekranlar üzerinde yatırım yapsa da, bu durumun değişmesi ihtimaller dahilinde yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER