Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonu için çok yüksek bir fiyat belirleyebilir

samsung katlanabilir ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung katlanabilir ekranlı telefonunu ilk kez geçtiğimiz hafta gözler önüne çıkarmıştı. Güney Kore kaynaklı bir haber, Infinity Flex isimli ekranı taşıyan telefonun resmi adı, çıkış tarihi ve fiyatı konusunda bazı iddialar barındırıyor.

Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre, akıllı telefon Galaxy F adıyla piyasaya sürülecek. Galaxy F ismi, Galaxy X ismiyle birlikte en güçlü iki adaydan biri olarak uzun süredir etrafta dolaşıyor. Telefonun mart ayı içinde raflardaki yerini alması beklenirken, fiyat etiketinde de 1770 dolar gibi bir meblağın yazacağı söyleniyor. Ancak henüz fiyat konusunda kesin bir karar verilmediğinin de altı çiziliyor.

Samsung’un mobil biriminin şefi DJ Koh, 2019’da 1 milyon katlanabilir telefon satmayı hedeflediklerini dile getirmişti. Katlanabilir telefonun geçtiğimiz hafta sergilenen prototipi ilk bakışta standart bir telefon gibi görünse de, tamamen açıldığında 7.3 inç büyüklüğünde bir tablete dönüşüyor.

Samsung katlanabilir ekranında katlanabilirliği yeni bir koruyucu katman ve hem esnek hem de dayanıklı olan gelişmiş polimerle birlikte sağlıyor. Katlanabilir ekranlı ilk telefonun başarılı olması durumunda Samsung’un bu teknolojiden başka ürün ailelerinde de yararlanacağını görmek çok zor değil.

İLGİLİ HABERLER