Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonların da desteğiyle gelir rekorunu kırdı

galaxy z flip 4

Samsung, 2020’de pandemi fırtınasından yılın üçüncü çeyreğinde rekor gelir açıklayarak çıkmıştı. Güney Koreli teknoloji devi, benzer bir durumu 2021’in üçüncü çeyreğinde de tekrarladı. Şirket, dönemi 73,98 trilyon won (599,25 milyar TL) gelirle tamamladı. Gelirlerini yüzde 10 oranında artıran Samsung’un kârı da yüzde 25 oranında arttı ve 15,82 trilyon wona (123,65 milyar TL) çıktı.

Dünya genelinde bir çip sıkıntısı yaşansa da, Samsung’un ürettiği bellek çipleri ve işlemciler sunuculardan akıllı telefonlara kadar pek çok yerde kullanılıyor. Bu çiplere yönelik talep de her zamankinden yüksek. Hibrit çalışma yöntemine geçiş şirketlerin SSD, işlemci ve RAM ihtiyaçlarını artırmış gibi görünüyor.

Çip fiyatlarının artması, dünyanın en büyük çip üreticilerinden biri olan Samsung’un da kârlarını artırıyor. Ham madde ve lojistik giderlerindeki artış, daha çok tüketici elektroniği biriminin kârlılığını etkiliyor. Şirketin bellek biriminin satışları bir yıl önceye kıyasla yüzde 46 oranında artarken, yarı iletken biriminin kârı da neredeyse ikiye katlanarak 10,06 trilyon won (80,85 milyar TL) seviyesine çıktı.

Samsung’un açıklamasında katlanabilir ekranlı telefonlara da ayrıca değinildi. Şirket, Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3‘e güçlü bir ilginin gösterildiğini belirtti. Güney Koreli teknoloji devi, giriş seviyesi ve orta segment Galaxy telefonların satışlarından da memnun görünüyor.

Samsung’un mobil ekran birimlerinin gelirleri de “büyük akıllı telefon müşterilerinin çıkarttığı yeni ürünlere yönelik talebe bağlı olarak” arttı. Samsung’un OLED ekran tedarik ettiği en önemli akıllı telefon üreticisinin Apple olduğu biliniyor.

Samsung dördüncü çeyrekte de mobil ekranlarından hatırı sayılır bir gelir bekliyor ve bunun sadece akıllı telefonlarla sınırlı olmadığını belirtmek gerekiyor. Dizüstü bilgisayar ve tablet gibi büyük ekranlı cihazlara yönelik talep devam ederken, OLED ekranlı Nintendo Switch’te de Samsung’un panelleri kullanılıyor.

Samsung TV pazarında da üst sınıf deneyime odaklanmaya devam ediyor. Şirket, LG’nin OLED TV’lerine quantum-dot tabanlı TV’lerle yanıt vermeyi sürdürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER